Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Miljonregn över Gambit: ” Vi vinner som ett lag”

Vladislav ”nafany” Gorshkov i Gambit
Foto: Twitch
Gambit cann finalerna av BLAST Premier Spring.
Foto: Twitch

Det blev världsettan mot världstvåan i finalen.

Väl där lyckades Gambit att vinna över NAVI i finalerna av BLAST Premier Spring och säkra miljonbelopp i prispengar.

– Jag är väldigt glad att mitt lag är det bästa laget just nu, säger Vladislav ”nafany” Gorshkov.

Det blev en helrysk final i BLAST Premier Spring. Världsettan Gambit slaktade rent i slutspelet och gick raka vägen till finalen. Väl där mötte de världstvåan NAVI, som hade tagit sig dit via en lite brokigare väg. Efter att Gambit hade skickat ner NAVI till lower bracket, tog sig världstvåan sedan till finalen för att återigen möta Gambit där.

Den första kartan blev NAVI:s val, Dust2, men Gambit började ändå starkast. Och efter den första halvan hade de en 10-5-ledning. NAVI återhämtade sig något, men förlorade ändå Dust2 med 16-12. 

Gambit vann ännu en final

Mirage blev Gambits val. Det var betydligt jämnare mellan de ryska lagen, men Gambit visade varför de redan har vunnit tre stora turneringar i år. 16-12 och årets fjärde stora turneringsvinst var ett faktum. 

– Jag är väldigt glad att mitt lag är det bästa laget just nu, säger Vladislav ”nafany” Gorshkov.

Tar hem miljonbelopp 

Gambits vinst innebarr att de tog hem 225 000 dollar, cirka 1,9 miljoner svenska kronor. Det fortsatte alltså att ösa ner pengar på ryssarna som nu har tagit hem mer än en miljon dollar, cirka 8,6 miljoner kronor, under 2021.

Abay ”Hobbit” Khassenov briljerade under turneringen för sitt Gambit och blev utsedd till MVP. Under finalen landade han på 1,19 i rating. Någon annan som levererade genomgående i Gambit var den ödmjuke nafany som menade att det var laginsatsen som låg bakom vinsten.

– Det handlar inte om att jag är bra, det är en lagsport. Individuell statistik spelar ingen roll, först och främst vill vi vinna som ett lag.

https://twitter.com/HLTVorg/status/1406719898634444805

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.