Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljoner i prispotten i Fortnite varje månad

Foto: Dreamhack
Foto: ADAM S DAVIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: EPIC GAMES

Nu meddelar svenska Dreamhack att en ny serie jätteturneringar i Fortnite snart är här.

Totalt finns 2,4 miljoner kronor i prispotten – varje månad.

Dessutom: Vem som helst kan delta och tävla om summorna.

Redan i juli så börjar nya turneringsserien ”Dreamhack Open featuring Fortnite” i det populära spelet. Den stora prissumman på över två miljoner kronor varje månad kan alla vara med och tävla om då helt öppna kval hålls i turneringen som kommer sändas på Twitch.

Regionerna som kan delta är Europa och Nordamerika.

– Vi hade en fantastisk upplevelse med att vara värd för enorma öppna Fortnite-turneringar i Dreamhack Winter och Dreamhack Anaheim för några månader sen, säger Michael Van Driel, produktchef på Dreamhack i ett pressmeddelande.

– Även om vi inte är värdar för några stora sammankomster så är vi väldigt spända på att producera fantastiska online-event.

Dreamhack utlovar att det hela kommer livesändas på hög professionell nivå med experter och kommentatorer.

Kick-offen för turneringarna är mellan 17:e och 19:e juli samt 24–26:e samma månad. Turneringen pågår sedan ända fram till januari nästa år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.