Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mer nervös av Fortnite än av att spela i arenor”

Dele Alli.Foto: Gamers Without Borders.
Foto: BPI/REX/SHUTTERSTOCK / BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Glöm att spela inför 90 000 på Wembley.

Det som gör Tottenhamstjärnan Dele Alli nervös på riktigt är en helt annan typ av tävling, nämligen Fortnite.

– Det är väldigt annorlunda mot att spela fotboll, säger han enligt Game News.

Organisationen Gamers Without Borders anordnar en serie e-sportturneringar i olika spel under sju veckor. I prispotten finns totalt nästan 100 miljoner kronor som går till olika välgörenhetsorganisationer, som bekämpar coronaviruset.

De olika vinnarna kommer avgöra vart pengarna går. 

Under helgen var Fortnite spelet, och där deltog bland andra Tottenhamstjärnorna Dele Alli och Kyle Walker-Peters. 

– Jag kände mig mycket nervösare att spela här än vad jag gör när jag spelar på en arena, säger Dele Alli enligt Game News.

Slutade på plats 41

Duon ställdes mot lag från världens alla hörn i turneringen. Trots att Alli, som spelade under namnet ”Delstroyer”, ställdes mot några av världens bästa Fortnitespelare så lyckades han i alla fall mäkta med en eliminering.

Bland motståndarna fanns bland annat Benjyfishy från Faze Clan och Mitr0 från Team Liquid. Tottenhamduon slutade på plats 41 av 50. Vann gjorde Zeston och Scout från laget OVA, som fick donera sin del av prispotten – tio miljoner kronor – till sin valda välgörenhetsorganisation.

– Fortnite var spelet som förde oss alla samman. Kyle Walker-Peters är en väldigt bra gamer och jag har spelat mycket Fortnite med Jadon Sancho. Det är bra att alla förs samman och får lära känna varandra utanför planen, säger Dele Alli.

TV: Se kommande spelgrafiken som alla pratar om

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.