Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsstart för Ninjas i Dreamhack

Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Stjärnspelaren tillbaka i laget och veckors förberedelse.

Det blev ändå en blytung start för Ninjas in Pyjamas i Dreamhack Open.

Svensklaget nollades av Sprout i premiären.

Ninjas in Pyjamas-stjärnan Tim ”nawwk” Jonasson är tillbaka i laget efter sin paus, som följde symtom av utmattning. Men svenskarna fick inte starten de hade hoppats på i premiärmatchen av Dreamhack Open mot Sprout.

Efter en bra CT-sida på Veritigo så var det däremot Sprout som visade sig starkast efter sidbytet och tog kartan med 16–13.

NiP:s kartval föll på Mirage, men Sprout skulle fortsätta övertyga och tog tidigt en klar ledning på kartan. Ninjorna hade efter första halvan ett underläge på tre rundor efter imponerande spel av Sprout-spelaren dycha.

Misslyckades i duellerna

Efter att ha vunnit den följande pistolrundan så var svenskarna däremot tillbaka i matchen igen på riktigt. 

NiP-trion Hampus, Twist och Plopski hade däremot fortsatt svårt att vinna sina dueller, vilket blev avgörande. Sprout tog 2–0-segern efter att ha vunnit den andra kartan med 16–12.

Det innebär att Ninjas in Pyjamas nu har ett tungt utgångsläge i grupp D där de även ställs mot danska North och finländska Ence.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.