Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsförhållandena under stora turneringen

Storstjärnan Pengu menar att spelarna inte borde klaga.
Foto: Six Masters
Frukosten får hård kritik under storturneringen Six Invitational.
Foto: Twitter/LaXInG

Världens största Rainbow Six-turnering, Six Invitational, har inletts i Paris.

Nu kommer hård kritik mot maten från spelare och profiler.

”Spelarna får två matalternativ i pyttesmå portioner och svälter mesta delen av dagen”, skriver Luke ”Luke” Slota.

Världsmästerskapet i Rainbow Six Siege inleds under tisdagen, och lagen är på plats i Paris för jätteturneringen där 25 miljoner kronor står på spel.

Men spelarna har fått ett bryskt uppvaknande i Six Invitational, då flera spelare rapporterar dåliga kostförhållanden, skriver Ginx.

Oxygen Esports-spelare visar upp frukosten som består av en möglig apelsin, en ostskiva, en skinkskiva samt ett litet bröd och ett ägg. Vill man ha ytterligare en smörgås kostar det 170 kronor på hotellet.

”Vem som än har ansvar för maten måste agera och ändra det. Spelarna får två matalternativ med pyttesmå portioner och svälter mesta delen av dagen. Det är bara dag tre och de måste göra det här i två veckor till. Den här turneringen kommer ses som ett skämt om det fortsätter”, skriver Luke ”Luke” Slota, analytiker för Spacestation, på Twitter.

Storstjärnan: Klaga inte

Spelarnas klagomål kritiseras däremot av det största namnet inom Rainbow Six Siege. Den nyligen pensionerade danske stjärnan Niclas ”Pengu” Mouritzen menar att de inte borde klaga över hotellpriserna.

”Om du kan spendera hundratals dollar på skor, väskor och kläder så kan du säkerligen spendera det på room service för att vara bekväm på ett mångmiljonevent i dollar”, säger han enligt Ginx.

Enligt spelaren Troy ”Canadian” Jaroslawski är det framför allt frukosten som är problemet för spelarna, medan övriga måltider ska vara ”helt ok”. 

https://twitter.com/Yoggah_/status/1391657227602255872

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se roligaste händelserna med CS:GO-stjärnorna: ”Det där är en yikes!”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.