Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mardrömsdebuten – förlust mot Astralis

Foto: Blast Premier / Twitch
Foto: Blast Premier / Twitch

De stora problemen från majorn kvarstår för Ninjas in Pyjamas.

Trots värvningen.

Svenska laget åkte på en chockförlust mot Astralis i premiären.

Ninjas in Pyjamas nyförvärv Patrick ”Es3tag” Hansen ställdes mot sitt gamla lag Astralis i debuten på onsdagen, när Blast Premier i CS:GO inleddes i Köpenhamn.

Astralis hade själva två spelare som gjorde sina första matcher: Blamef och K0nfig.

– Dynamiken är konstig, de gör det ganska halvdant och tar in två spelare, men har fortfarande kvar en som jag tror att de inte gillar riktigt, sa Es3tag tidigare till SportExpressen och syftade på Lucky.

Det blev däremot ingen rolig debutkarta för Es3tag och Nip som föll tungt på Nuke med 7–16. Svensklaget visade upp en fortsatt dålig T-sida och tog inte en enda runda som anfallare.

Det såg idélöst och slarvigt ut.

Till nedre slutspelsträdet

De fick ett nytt försök på Overpass där de inledde som T. Även om det inte var övertygande såg tog Ninjas ändå sju rundor under halvan. 

Svenskarna förlorade därefter pistolrundan och fick en tung start som försvarare, men började sedan hitta ett momentum. Till slut tog det däremot stopp och Astralis skaffade sig fem matchrundor. 

Men med hjälp av lite ”Nip magic” tvingade Ninjas fram en förlängning. Där tog Astralis fyra av fem rundor och vann därmed kartan och matchen. 

Matchens spelare var tveklöst nyförvärvet Kristian ”K0nfig” Wienecke som avslutade matchen med en K-D på plus 24 och hela 1,52 snittskada per runda (ADR).

Astralis får nu möta Team Vitality i övre slutspelsträdet medan nästa match innebär vinna eller försvinna för Ninjas som ställs mot Team Liquid i det nedre.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.