Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsdag för svenska storlagen

Ninjas in Pyjamas-spelaren Nawwk.Foto: Twitch/ESL
Fnatics Brollan.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det blev en riktig mardrömsstart på ESL One för de svenska storlagen.

Ninjas in Pyjamas föll i ett övertidsdrama mot OG.

Därefter så nollades Fnatic av danska Astralis.

Det blev en riktig mardrömsstart för ninjorna i premiärmatchen av ESL One mot OG. Det europeiska mixlaget körde över svenskarna i matchen inledning.

NiP lyckades däremot kämpa sig tillbaka på OG:s kartval Inferno och ta det hela till förlängning. Men väl där så lyckades den danska organisationen stänga kartan med siffrorna 19–16.

På Train så gav NiP sig själva ett bra läge inför sin CT-sida och lyckades ta den egna kartan med 16–12.

Avgörandet skulle ske på Mirage där Ninjas in Pyjamas inledde i ett rasande tempo och hade en ledning med fem rundor vid sidbytet. OG kom däremot snabbt tillbaka som T-sida och hittade lucka efter lucka i det svenska försvaret.

Till slut blev det ett jättedrama som vanns av OG (22–19) efter dubbla övertider, trots imponerande spel av framför allt Tim ”Nawwk” Jonasson, 22.

Tung start även för Fnatic

För det andra svensklagets del blev det också en tung start. Fnatic blev överkört av Astralis på Nuke (5–16) och fick även en dålig start på den egna kartan Train där det tog sju försök innan svenskarna vann sin första runda.

Fnatic återhämtade sig däremot och tvingade fram en förlängning. Men danskarna visade sig starkare och vann till slut matchen med 2–0.

Förlusterna för de svenska storlagen innebär att de nu båda får spela i lower bracket i sina respektive grupper. En till förlust för lagen innebär att de är ute ur turneringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.