Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Man hinner ju aldrig bli van och bekväm”

Se svenske 19-åringens show – höjdpunkter från Blast
Nicolas ”Plopski” Gonzalez.
Foto: Ninjas in Pyjamas
Foto: Ninjas in Pyjamas

Snart drar nya CS:GO-säsongen i gång.

Ninjas in Pyjamas-spelaren Plopski berättar om sin målsättning för året – och att aldrig få spela med samma femma.

– Man hinner ju aldrig bli van och bekväm innan det händer något, säger han.

Vinteruppehållet är över och svenska hoppet Ninjas in Pyjamas är tillbaka i träning sedan någon vecka tillbaka. Säsongsdebuten sker i Blast Premier-gruppspelet, som inleds på fredag. 

Nip möter i premiären tyska Big.

För Nicolas ”Plopski” Gonzalez har ledigheten ägnats åt att göra de saker som man inte har tid med under säsongen. Han drabbades däremot av covid mot slutet av uppehållet, men har återhämtat sig nu.

Han lägger upp sitt mål för det nya året.

– Individuellt vill jag spela bättre än förra året så klart och vara en topp 20-spelare för året. Så det kommer jag försöka lägga ner min tid på för att bli bättre individuellt, berättar 19-åringen.

Ninjas in Pyjamas kommer få klara sig utan sin stjärna Dev1ce i början av året, som tar en paus på grund av hälsoskäl. 

– Det är klart det är tufft för oss, han är ju en av världens bästa spelare. Men vi har ju Phzy (Love Smidebrant, reds. anm) som stand-in och jag tycker faktiskt han har gjort det väldigt bra hittills, säger Plopski.

Framför allt berömmer han den svenske talangens självförtroende och oräddhet. 

”Inte det enklaste för oss”

Sedan Plopski blev en del av Ninjas så har han varit med i en drös olika formationer, och laget tycks aldrig få spela in en femma innan spelarbyten tvingas göras.

– Det är ju grejer som händer, business och olika anledningar till varför vi byter spelare. Men det är ju inte det enklaste för oss spelare att byta så ofta. Man hinner ju aldrig bli van och bekväm innan det händer något, så det är tufft på det sättet. När ”Devve” kommer tillbaka tror jag det kommer bli bra, det känns rätt med oss fem.

Han berättar vidare att lagets senaste tillskott, danske Patrick ”Es3tag” Hansen, har förbättrat sin svenska avsevärt sedan uppehållets början och kan nu kommunicera nästan bekymmerfritt. Något som blir en stor hjälp för laget.

I Blast Premier-gruppspelet ställs de bland annat mot CS:GO-världens just nu mest omtalade lag, G2 Esports, som bland annat har värvat jättelöftet M0nesy.

– Jag tror de kommer bli väldigt starka, de är nog bättre än förra året med all fire power de har nu. Sen får man se hur de funkar tillsammans. Man kan ju ha en massa fire power, men det är inte alltid att det fungerar ändå. Men jag tror de blir bra.

”Tufft för svenska scenen”

Ninjas in Pyjamas får ses som det stora svenska CS-hoppet under 2022, efter ett dystert fjolår där inte en enda svensk spelare var med på HLTV:s årliga topp 20-lista.

– Ja det var lite tufft för svenska scenen, men jag tror vi kommer tillbaka det här året, säger Plopski.

Om du får tippa en svensk spelare som är med i topp 20 i år, vem blir det då?

– Om jag inte säger någon från laget hade jag sagt Brollan i så fall, han känns mest solklar.

Förra året var det ju B1t som överraskade alla och tog scenen med storm, vem tror du kommer bli årets ”B1t”?

– De flesta hade nog sagt M0nesy, han är väl 16 år och har gått in i G2 och tier 1-scenen. Alla ögon är väl på honom det här året. 

Ninjas in Pyjamas spelar mot Big klockan 16.00 på fredag i sin första match för året. Den sänds på Blast Premiers kanal på Twitch.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.