Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö FF startar egen akademi för Fifaspelare

MFF:s Filip Ahlström tillsammans med Vd Niclas Carlnén.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: EA Sports / EA Sports

Malmö FF ökar sin satsning på e-sport.

Nu startas en egen akademi för Fifa-spelare som baseras på fotbollslagets egen akademiverksamhet.

– För att lyckas inom e-sport krävs det, precis som i all annan idrott, att du sköter om din kropp och din hälsa, säger Filip Ahlström, projektledare e-sport i Malmö FF.

Tillsammans med gymnasieskolan Malmö Fria Läroverk startar Malmö FF Sveriges första renodlade Fifa-akademi för de som drömmer om en karriär inom spelen. Akademin kommer att ha samma koncept som de 17 akademier fotbollslaget har.

Tanken är att elever ska kunna kombinera sina studier med en seriös satsning på e-sporten.

– Vi är övertygade om att regelbunden fysisk aktivitet, att sköta kost och sömn är viktiga pusselbitar för att prestera inom e-sport. På akademin kommer eleverna att få de bästa förutsättningarna för att göra detta, säger Filip Ahlström, projektledare e-sport i Malmö FF, i ett pressmeddelande.

Kan följa Ollelito

Sverige har haft stora framgångar inom Fifa. En av världens bästa spelare är 18-årige Olle ”Ollelito” Arbin som representerar Ninjas in Pyjamas. 

Nu är förhoppningen att fler ska kunna gå i hans fotspår.

– Eleverna kan genom programmet få en bra bas för en civil karriär samtidigt som det möjliggör en mer professionell satsning på e-sport där de tränas av några av Sveriges bästa esportare och instruktörer, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.