Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här välkomnas Astralis in på börsen i New York

HeatoN och gänget om Astralis börsnotering i SportExpressen E-sport – se hela avsnittet
Foto: BILDBYRÅN

Nu går det att handla Astralis-aktier på börsen.

Den danska e-sportorganisationen välkomnades i New York på måndagsmorgonen.

”Ett stolt ögonblick för oss”, skriver de på Twitter. 

Nasdaq har nu välkomnat Astralis Group in i värmen. Företaget – som driver lagen Astralis, Origen och Future FC – har börsnoterats.

CS:GO-laget Astralis är för närvarande världsetta medan det nya Fifa-laget Future FC spås en stor framtid. Därtill så har League of Legends-laget Origen en plats i LEC. 

Twitter så lade Astralis Group upp en bild på Nasdaqs välkomnande av organisationen på Times Square. Aktierna kostar i nuläget strax över tolv svenska kronor.

Astralis har haft stora framgångar i CS:GO sedan laget bildades 2016 och räknas nu som tidernas bästa lag med sina fyra majorsegrar. Det tog bara tre år för organisationen att gå jämnt ut ekonomiskt.

Inleder samarbete med Juventus

Bolaget har däremot fått en trög start på börsen och aktierna handlas omkring teckningskursen på 8,95 danska kronor. 

Samtidigt så presenterar Astralis ett samarbete med Serie A-jätten Juventus, som ger sig in i e-sporten genom ett Pro Evolution Soccer (PES)-lag. Det laget kommer att skötas av Astralis Group. 

https://twitter.com/astralisgroup/status/1203952351507300353

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.