Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lilmix svenska mästare: ”Känns otroligt skönt!”

De har varit favoriter fem säsonger i rad utan att vinna.

Men nu är Göteborgslaget Lilmix vinnare av elitserien i CS:GO.

– Det känns verkligen otroligt skönt, säger Max ”Quix” Lindkvist.

Höstsäsongen av den svenska elitserien i CS:GO är över och Lilmix kan nu titulera sig som svenska mästare efter en imponerande uppvisning i finalen under lördagskvällen.

Laget har fallit på målsnöret flera gånger under tidigare säsonger och åkt ut precis innan finalen. Kapten, Max ”Quix” Lindkvist, berättar om glädjen efter den efterlängtade segern.

– Verkligen så känns det otroligt skönt att både semifinal-cursen äntligen bröts och att vi faktiskt vann hela elitserien och får plocka hem vinsten dit den hör hemma!

Det känns som ni varit bland favoriterna nästan sen början, varför tror du ni lyckades nu?

– Vi har väl varit favoriter i stort sett varje säsong, men ju mer säsonger det kommit desto bättre lag har det kommit. Men jag tror vi alltid har räknats som en topp tre-contender, men vi har satt lite lås i vårt eget spel när det väl kom till semifinalerna.

Lilmix gick ut i ett rasande tempo på finalens första karta, Inferno, och tog efter en del problem under den andra halvan 1–0-ledningen. På den andra, Mirage, så var det motståndarna i Fightclub som hade en stark T-sida.

Lilmix stod däremot för en stark comeback som anfallande lag. 

– Men även samma där så när det stod 13-15 så fick vi ner dem på låga pengar och tog övertiden. Men när vi tog övertiden kände vi att segern var vår och då vi hade ganska bra read på hur dom spelade, säger Quix.

Laget får nu in 120 000 kronor till organisationen för segern. Pengarna kommer också gå raka vägen in i föreningen för att få allt att gå runt.

– Som vanligt går prispengarna till att fortsätta betala alla levnadskostnader så att kvi faktist kan göra detta på heltid, men kanske någon julklapp eller två också!

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.