Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Larssen och Rogue besegrar Misfits i LEC-slutspelet

Sveriges 7 bästa League of Legends-spelare någonsin
Emil ”Larssen” Larsson, Rogue.
Foto: Michal Konkol / Riot Games
Svensken anländer till arenan inför slutspelsmötet.
Foto: Michal Konkol / Riot Games

Rogue, med svenske Larssen, har säkrat sin plats som ett topp tre-lag i europeisk League of Legends.

– Det kändes lite för lätt, säger han efter fredagskvällens vinst.

Efter segern mot Misfits får de nu spela om en plats i den stora finalen.

– Det blir en 3–0-seger.

Så sa Rogues svenske stjärna Emil ”Larssen” Larsson till SportExpressen inför slutspelsmötet i europeiska toppligan LEC. 

I game ett såg det ut som att Rogue var på väg mot en promenadseger, men Misfits skulle komplicera det hela med flera lyckade lagfajter och tre drakar. Till slut kunde Rogue däremot demolera motståndarens Nexus. 

Larssen hade 12 elimineringar, sex assist och en death på sin Lucian.

Här näst fick han spela sin signaturchampion Azir, som han blev synonym med i inledningen av sin karriär. Den här gången behövdes han knappt när laget enkelt kunde ta 2–0-ledningen.

Larssen spelade AP Kai'Sa

I game tre spelade Larssen AP Kai'Sa, ett metaval som blivit oerhört populärt även bland amatörspelare i League of Legends den senaste tiden. Och som nu fick sitt första test i LEC.

Men i stället det blev första gången som Misfits skulle få ett övertag mot Rogue och vann i alla tre lanes. 24 minuter in var det reducerat till 1–2.

I inledningen av game fyra tycktes det vara mycket nerver hos Misfits, som gjorde flertalet misstag medan Larssen och Rogue skaffade sig en ständigt ökande ledning. En kvart in kändes det redan avgjort.

I slutändan tog de 3–1-segern och ställs här näst mot vinnaren i stormötet mellan Fnatic och G2 Esports. Då spelar de om en direktplats i den stora finalen. 

– Det kändes inte som jag gjorde så mycket. Det kändes lite för lätt, jag brukar vara nervös innan matcherna, men nu var jag sömning nästan, säger Larssen i sändningen efter segern.

För Misfits del innebär förlusten spel i det lägre slutspelsträdet där varje match blir vinna eller försvinna.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

TV: Så mycket tjänar svenska stjärnorna

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.