Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läraren och marsvinet blev kända över en natt

Förväxlingen skedde under finalen i LCS Lock In i spelet League of Legends.
Foto: LCS

Den brittiska läraren och hennes marsvin blev en internetsensation över en natt.

Plötsligt var de med i League of Legends-sändningen inför hundratusentals personer.

”Jag förstår fortfarande inte vad som händer”, skriver kvinnan på Twitter.

Som från ingenstans hamnade en brittisk lärare – och hennes marsvin – i fokus för hundratusentals tittare när den stora finalen i League of Legends-turneringen LCS Lock In spelades.

”Jag är bara en lärare från Leicester”, skrev kvinnan på Twitter.

Men hur gick det till? Bakgrunden är att läraren Emily Perkins heter ”Perkz” på Twitter. Hon delar därmed namnet med Cloud9-stjärnan Luka ”Perkz” Perković och under matchen börhade hon få meddelanden från lagets fans, som förväxlade de båda.

Men sammanträffandet slutade inte där. Senare visade läraren upp sina marsvin på Twitter och det visade sig att en av dem har namnet ”Fudge”. Samma namn som Perkz lagkamrat Ibrahim ”Fudge” Allami. 

Missförståndet, och det otroliga sammanträffandet, fick enorm uppmärksamhet på sociala medier och togs till och med upp i sändningen av finalen inför hundratusentals tittare. 

– Det är viktigt att erkänna de som klivit fram när C9 är på väg mot att vända finalen. Och då måste vi nämna Perkz. Och nej jag menar inte C9 Perkz som ni känner till och älskar. Jag menar Perkz som beskriver sig som ”bara en kvinna från Leicester”, som drogs in i hajpen i dag, sa kommentatorn Clayton Raines i sändningen.

Samlar in pengar till avlidna eleven

Emily Perkins, som inte visste något om vare sig spelet eller stjärnan hon förväxlats med, omfamnades snabbt av både fansen och laget på Twitter samtidigt som det började hagla ”memes” kring marvinet och Cloud9:s top lane-spelare Fudge. 

Hon själv började dessutom följa matchen och utnämndes till en hederssupporter av laget.

Sedan tidigare hade hon startat en välgörenhetsdonation tillägnad en av sina studenter som avled i en tragisk bilolycka 2015. Efter förväxlingen har donationerna strömmat in och i skrivande stund har hon fått in hela 25 000 kronor tack vare League of Legends-fans som stöttat hennes initiativ. 

Hennes mål var att samla in tre tusen kronor.

Hur det gick i matchen? Cloud9 förlorade till slut finalen och Team Liquid vann den första upplagan av LCS Lock In. Dagen efter den tunga förlusten så avslöjar läraren att marsvinet Fudge vägrade lämna sin bur.

”Hon tar det inte bra”, skriver hon på Twitter.

https://twitter.com/Cloud9/status/1356038238486421505https://twitter.com/Perkz/status/1356009546679013385https://twitter.com/TeamLiquidLoL/status/1356021352793141250

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.