Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Laget diskades – nu får Ninja hård kritik

Ninja.
Foto: CHRISTIAN MONTERROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Built By Gamers besegrade Ninjas lag i turneringen.

Efteråt var storstjärnan en av de som anklagade Critical för fusk – vilket gjorde att hela laget diskvalificerades temporärt.

Nu får Ninja hård kritik.

Ett klipp började cirkulera på sociala medier med BBG-spelaren Tristan ”Critical” Trinacty där det ser ut som att hans sikte under en sekund blir låst på en motståndares huvud genom en vägg. 

Det ledde till att spelaren anklagades för att fuska under den pågående Valorantturneringen – Knights Before Christmas Invitational. Efter att ha besegrat laget Time In, med Twitchstjärnan Tyler ”Ninja” Blevins, inleddes en storm kring klippet.

Ninja själv var en av de som anklagade Critical för att fuska under matchen. Turneringsarrangören valde att diskvalificera hela BBG medan det utreddes och Time In fick i stället kvartsfinalplatsen.

Avstängningen hävdes däremot snart och BBG fick tillbaka sin plats i turneringen igen. 

Kritikstormen

Arrangören Pittsburgh Knights har kritiserats för det hastiga beslutet om diskvalificeringen, enligt Dexerto. Den som har fått störst kritik är däremot Ninja själv.

Enligt stjärnan var det rätt att utreda spelaren för fusk på grund av att han tidigare anklagats vid flera tillfällen. Trots att han friades vid samtliga tillfällen.

”Turneringsarrangören tänkte: ’Det pågår en utredning men Ninja berättade att han tyckte att de fuskade så vi diskar dem’”, skriver bland annat Faze Clans Charles ”Hoppin” Clapper på Twitter.

Critical har i efterhand friats från alla fuskanklagelser efter att ha utretts och tackar själv för stödet han fått sedan händelsen.

”Tack till alla som har försvarat mig i dag och som visat stöd och kärlek till mig och laget”, skriver han.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/Critical_Val/status/1340552452693757952

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.