Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kultspelaren död – blev 37 år gammal

Maxim Tsigalko gjorde inga stora avtryck på fotbollsplanen.

Men på Championship Manager 2001/02 blev den belarusiske anfallaren känd för en hel generation.

Under fredagen rapporterar lokalmedia att CM-legendaren avlidit, 37 år gammal.

Det är närmare 20 år sedan Maxim Tsigalko från Belarus erövrade fotbollsvärlden. Genom Championship Manager, i dag Football Manager, var han ett av de okända namnen som kunde fullborda ditt lagbygge. Han var inte bara en av dem, Maxim Tsigalko var den allra bästa.

Anfallaren hade 20 av 20 i avslutsförmåga, satte alla tiders målrekord och blev ett välkänt namn för en hel generation. På den verkliga fotbollsplanen såg hans facit annorlunda ut. Där blev det 24 mål på 53 matcher i Dinamo Minsk och spel i klubbar som Naftan, Kaysar, Banants och Savit. Men med två landskamper på meritlistan avbröts karriären i förtid på grund av problem med höftleden.

Jobbade med renovering efter karriären

Under fredagen rapporterar belarusisk media att Maxim Tsigalko dött. Tsigalko blev 37 år gammal. Dödsorsaken är ännu inte känd.

Efter karriären jobbade CM-legendaren som snickare.

– Jag bor i Minsk har en egen lägenhet. Jag är gift och har två fina flickor, fem och två år gamla. En vacker fru. Jag jobbar med renovering, renoverar fönster och lägenheter. Jag har en liten firma, sade han i en intervju med Aftonbladet 2017.

https://twitter.com/goalsby/status/1342381292042792965

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.