Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kross i finalen – stjärnan storspelade

Sergey "Ax1Le" Rykhtorov vinner finalen i IEM Summer med Gambit Esports
Foto: Twitch
Gambit Esports vinner finalen i CS:GO-turneringen IEM Summer.
Foto: Twitch
Sergey 'Ax1Le' Rykhtorov storspelade för sitt Gambit Esports.

Världsettan mot världstian.

Då krossade Gambit Esports OG i finalen och tog hem IEM Summer-titeln efter 3-0 i kartor när stjärnan Sergey ”Ax1Le” Rykhtorov storspelade.

Det såg på förhand ut att bli en relativt jämn final mellan Gambit Esports och OG i IEM Summer-turneringen.

Men världsettan Gambit Esports växlade upp rejält när det verkligen gällde.

Första kartan Mirage tog Gambit Esports hem efter en jämn match som slutade 16-14.

Den andra kartan blev Dust2 och där tog OG ett tidigt grepp med en 8-2-ledning. Men Gambit Esports vände och tog ledningen. Efter det spelade de defensivt och OG hade svårt att bryta ner dem. Det slutade med en 16-11-vinst till Gambit Esports som endast var en vinst ifrån att säkra titeln tidigt i bäst av fem-finalen.

Överkörning av Gambit Esports i finalen

Den tredje kartan, Overpass, började jämnt. OG tog en tidig ledning men det hela vände när Gambit Esports vann några ronder i rad och OG fick ekonomiska problem. Gambit Esports kunde även säkra den tredje kartan och utklassade OG med 3-0.

Stjärnan Sergey ”Ax1Le” Rykhtorov storspelade och var väldigt avgörade för sitt Gambit Esports under hela finalen. Han landade på 1,49 i rating och blev turneringens MVP.

– Det känns fantastiskt. För två år sedan kunde jag inte tänka mig att jag skulle bli MVP två år i rad, säger han efter matchen.

Därmed tog Gambit Esports hem sin tredje stora titel för i år och säkrade prissumman på 100 000 dollar, drygt 800 000 svenska kronor.

NiP och Fnatic åkte ut tidigt

För svensklagen Ninjas in Pyjamas och Fnatic gick det betydligt sämre i turneringen. Båda lagen förlorade den första matchen i gruppspelet och fick möta varandra i lower bracket. Fnatic vann sedan svenskderbyt och skickade ut NiP ur turneringen, men Fnatic åkte sedan ut i nästa match mot Heroic.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.