Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kross i finalen – stjärnan storspelade

Sergey "Ax1Le" Rykhtorov vinner finalen i IEM Summer med Gambit Esports
Foto: Twitch
Gambit Esports vinner finalen i CS:GO-turneringen IEM Summer.
Foto: Twitch
Sergey 'Ax1Le' Rykhtorov storspelade för sitt Gambit Esports.

Världsettan mot världstian.

Då krossade Gambit Esports OG i finalen och tog hem IEM Summer-titeln efter 3-0 i kartor när stjärnan Sergey ”Ax1Le” Rykhtorov storspelade.

Det såg på förhand ut att bli en relativt jämn final mellan Gambit Esports och OG i IEM Summer-turneringen.

Men världsettan Gambit Esports växlade upp rejält när det verkligen gällde.

Första kartan Mirage tog Gambit Esports hem efter en jämn match som slutade 16-14.

Den andra kartan blev Dust2 och där tog OG ett tidigt grepp med en 8-2-ledning. Men Gambit Esports vände och tog ledningen. Efter det spelade de defensivt och OG hade svårt att bryta ner dem. Det slutade med en 16-11-vinst till Gambit Esports som endast var en vinst ifrån att säkra titeln tidigt i bäst av fem-finalen.

Överkörning av Gambit Esports i finalen

Den tredje kartan, Overpass, började jämnt. OG tog en tidig ledning men det hela vände när Gambit Esports vann några ronder i rad och OG fick ekonomiska problem. Gambit Esports kunde även säkra den tredje kartan och utklassade OG med 3-0.

Stjärnan Sergey ”Ax1Le” Rykhtorov storspelade och var väldigt avgörade för sitt Gambit Esports under hela finalen. Han landade på 1,49 i rating och blev turneringens MVP.

– Det känns fantastiskt. För två år sedan kunde jag inte tänka mig att jag skulle bli MVP två år i rad, säger han efter matchen.

Därmed tog Gambit Esports hem sin tredje stora titel för i år och säkrade prissumman på 100 000 dollar, drygt 800 000 svenska kronor.

NiP och Fnatic åkte ut tidigt

För svensklagen Ninjas in Pyjamas och Fnatic gick det betydligt sämre i turneringen. Båda lagen förlorade den första matchen i gruppspelet och fick möta varandra i lower bracket. Fnatic vann sedan svenskderbyt och skickade ut NiP ur turneringen, men Fnatic åkte sedan ut i nästa match mot Heroic.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.