Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya svenska superlaget krossade allt motstånd

Avslöjar spelet bakom nya Dignitas: ”Kan inte för mitt liv förstå det”
Foto: Dignitas/Youtube
Foto: Dignitas/Youtube

Det blev succé direkt för den legendariska svenska uppställningen.

Nya Dignitas körde över MK i premiären – efter att ha tilldelats en seger på WO innan dess.

De tog sedan tre ytterligare segrar, varav en med förkrossande 16–1.

Den ikoniska Ninjas in Pyjamas-femman är tillbaka, och F0rest visade vägen direkt på pistolrundan med fyra frags efter en anstormning på ”bananen”. Efter fyra rundor så hade han hela tolv elimineringar.

Det blev en kross direkt för nya Dignitas, som körde över bulgariska MK Esports i kvalet till den europeiska minorn. Slutresultatet på Inferno skrevs till 16–9, efter en sen finjustering av resultatet av MK.

Flera krossa

Dessförinnan så hade svensklaget tilldelats en seger via walkover och står alltså på två segrar och noll förluster hittills i turneringen.

Förutom F0rest så imponerade även ”kungen av banan”, Friberg, på sin gamla paradkarta. 

I Slop3s Twitchsändning så höjde förre Nip-coachen Pita ett varningens finger för att spela mot lag som man inte har någon kunskap om. Men det var uppenbarligen inget som bekymrade Dignitas.

I den tredje omgången så besegrade de QSKE Gaming, även den spelades på Inferno, på ett övertygande sätt. 

Direkt efter den matchen så ställdes svenskfemman mot tyska Divizon på Nuke, vilken blev en total överkörning. Dignitas vann den matchen med 16–1.

Till game fem så var Dignitas tillbaka på Inferno igen och ställdes mot Nexus Gaming från Rumänien, men fick till skillnad från tidigare en tuff start. De hämtade däremot upp underläge 1–5 till ledning med en runda vid sidbytet.

Det blev till slut ett stort drama som vanns av svenskarna med 16–14 som därmed tog dagens femte raka seger.

TV: Se hela den stora intervjun med f0rest

Se hela intervjun med Patrik ”f0rest” Lindberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.