Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritikstormen – efter att hon fejkat cancer

Foto: Twitch / MsDirtyBird
Foto: Msdirtybird / Twitch

Hennes egen syster avslöjade cancerlögnen.

Bara veckor senare har Twitchprofilen Kaw trots det fått ett nytt uppdrag som programledare. 

”Mina lögner definierar inte mig”, skriver hon efter kritikstormen.

Amerikanska Twitchprofilen Kaw, som använder namnet ”MsDirtyBird”, livesänder när hon spelar och kommenterar spelet Rocket League för sina tittare.

I slutet av augusti avslöjades hennes stora lögn.

Under ett halvår hade hon påstått sig ha en hjärntumör – och även opererats för det. Men i sin egen sändning avslöjade hennes syster att det hela inte var sant.

– Den enda operationen vi vet om var på hennes fot. Det gör ont att hon sa det, för att för tre dagar sen var det fem år sen min mormor dog i lungcancer, sa systern då.

Lögnen ledde till en kritikstorm mot Kaw, som uppges ha ljugit för att genom sympatierna kunna tjäna mer pengar. Hon sparkades också av sitt lag N7 Esports.

Grät i fejkad ursäkt

Men det hela stannade inte där. 

Hon släppte därefter en tårfylld ursäkt och uppgav sig vara självmordsbenägen. En person kunde däremot avslöja att även ursäkten var fejkad, då hon läste ett citat från filmen ”Cyberbully” – och låtsades att orden var hennes egna.

Trots detta har hon bara veckor senare anställts som programledare för Rocket League-programmet ”Slips”. Det har lett till ny hård kritik, och många kräver att hon sparkas och vägrar se programmet om hon blir kvar, skriver Ginx.

Slips har ännu inte kommenterat det hela.

Kaw själv släppte en ny ursäkt efter att ha presenterats.

”Jag kommer aldrig förlåta mig själv för vad jag gjorde, jag kommer behöva leva med det resten av mitt liv”, skriver hon på Twitter.

Hon tackar också Slips för att ha fått en andra chans.

https://twitter.com/MsDirtyBird91/status/1438922444388147209https://twitter.com/SlipsHQ/status/1438907637404295174

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.