Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritikstorm mot laget – efter publicerad tweet

E-sportorganisationen TSM kritiseras.
Foto: PEL Esports.

Den amerikanska jätteorganisationen TSM får hård kritik.

Anledningen är en tweet från e-sportlagets konto.

”Mental hälsa är inte något att skratta åt”, skriver laget efter händelsen.

TSM är en av de största amerikanska e-sportorganisationerna med lag i spel som League of Legends, Fortnite och Valorant. Nu får de hård kritik för en tweet, som följde lagens förluster i LCS och VCT, från organisationens huvudkonto med över 2 miljoner följare.

I tweeten inkluderades en ”meme” med en pappa som kommer in i sin datorspelande sons rum och frågar ”vinner du, son?”. Sonen, som är i form av en streckfigur, syns ha hängt sig med datorstolen vält under sig.

”Det här är varför man trippelkollar allt innan man tweetar från ett företagskonto”, skriver League of Legends-profilen Ovilee May på Twitter

Även andra profiler som Christian ”IWDominate” Rivera och Kieran ”Allorim” Logue uppmärksammade händelsen. Tweeten raderades efter fem minuter.

Publicerade ursäkt

Efter kritikstormen går TSM ut med en ursäkt.

”Mental hälsa är en enorm prioritet, speciellt under dessa prövande tider. Det är inte något att skratta åt eller göra en meme av. Vi har gått igenom situationen med personen som publicerade tweeten och vi förstår att även om det inte var hans intention så vet han att det var ett stort misstag”, skriver de.

Personen som lade ut bilden på Twitter har också själv bett om ursäkt och förklarar det som att han misstolkade bilden. Efter att ha sett den snabbt tolkade han det som att barnet var på väg att gå från datorn och inte hängde från taket.

https://twitter.com/OvileeMay/status/1367990370991108096

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.