Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kritiken – efter lagets nya fiasko: ”Orättvist”

Se höjdpunkterna med Team Liquid från ESL One Fall
Insania.
Foto: Team Liquid

Misären fortsätter för svensklaget Team Liquid – som är utslaget ur ESL One Fall.

Efteråt var lagkaptenen Insania kritisk mot regelverket.

”Det känns orättvist, men det är reglerna”, skriver han på Twitter.

Gruppspelet i Dota 2-turneringen ESL One Fall är färdigspelat. 

I grupp B lyckades svenska Alliance ta sig vidare till slutspelet, men får gå in i lägre slutspelsträdet efter sin tredjeplats.

För Team Liquid går det betydligt tyngre. 

Laget är redan utslaget ur turneringen efter att ha slutat femma i gruppen. Detta trots att laget slutade på samma antal poäng som Team Empire, men på grund av poängsystemet Neustadtl elimineras svensklaget.

”Vi är utslagna ur ESL Fall på grund av att vi har lägre Neustadtl-poäng än Team Empire. Det känns orättvist, men det är reglerna. Ber om ursäkt till alla fans vi svek... igen”, skriver lagkaptenen Aydin ”Insania” Sarkohi på Twitter.

Missar The International

Neustadtl-systemet är ett sätt att slippa tiebreaker-matcher, och i stället räkna ut vilket av två lag på samma poäng som har presterat bäst. Bland annat jämförs hur bra de har presterat mot topplagen och hur övertygande de vunnit i sina segrar.

Nederlaget är det senaste i en lång rad för Team Liquid. 

Sedan tidigare står det klart att laget – med svenskarna Insania, Micke och Boxi – missar världens största e-sportturnering, The International.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.