Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kontroversiell profil ska värva till Beckhams lag

Duncan ”Thorin” ShieldsFoto: Youtube/Thooorin
Foto: ALCONADA/ALTERPHOTOS/ABACA USA / STELLA PICTURES/ALCONADA/ALTERPHOTOS/ABACA USA

David Beckhams nya e-sportorganisation Guild Esports har stora planer.

Efter att ha värvat ihop ett svenskt Valorant-lag siktar de nu in sig på CS:GO.

Den som får uppdraget att ta fram namnen är kontroversielle profilen Thorin.

Nyligen blev det klart att Guild Esports får ett helsvenskt lag i Valorant med namn som Draken och Bonkar. De har dessutom lag i Fifa 21 och Rocket League.

Bakom den nystartade organisationen står bland andra fotbollsikonen David Beckham som är en av delägarna. Nu siktar de in sig på nästa e-sport: CS:GO.

E-sporthistorikern och CS:GO-analytikern Duncan ”Thorin” Shields meddelar på Twitter att han har anlitats som konsult för att värva ihop ett lag som kan ta upp kampen med världseliten.

”Jag kommer hjälpa dem att ta fram modellen för att bygga laget och ge råd om spelare och övriga anställda som jag anser kan hjälpa dem att etablera sig”, skriver han.

Hårt kritisk mot svenske stjärnan

Thorin är en vattendelande profil och sticker ofta ut i Twitterflödet för sina sylvassa, ofta ofiltrerade, åsikter i olika ämnen. Nyligen har han gått hårt åt danska laget Astralis för deras beslut att värva extra spelare utöver startfemman. Någon som han ser som ett stort misslyckande.

”Man kan inte stava Astralis utan ”liars” (lögnare reds. anm)” har han bland annat skrivit.

Han har också under flera års tid varit hårt kritisk mot den svenske League of Legends-stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson som han anser hyllas för mycket.

Det finns ännu inga uppgifter om vilka spelare Thorin tittar närmare på för Guild Esports nya CS:GO-lag.

https://twitter.com/Thorin/status/1324419563916808193

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.