Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Stjärnan värvas för 43 miljoner kronor

Se highlights från G2:s semifinal i Worlds

Den uppges vara den största affären någonsin i LCS.

Luka ”Perkz” Perković har presenterats av Cloud9 efter att ha lämnat G2 Esports.

Hela affären ska kosta laget över 100 miljoner kronor, enligt presentationsvideon.

22-årige Luka ”Perkz” Perković är en av historiens mest framgångsrika League of Legends-spelare i Europa. Han blev en del av G2 under 2015 och har sedan dess vunnit hela åtta mästerskap i LEC och även nått VM-finalen.

Nu lämnar han för spel i USA med storlaget Cloud9 som genomgår stora förändringar. Enligt tidigare rapporter från ESPN:s Jacob Wolf låg priset på fem miljoner dollar för affären, motsvarande ungefär 43 miljoner kronor. Det är i så fall den största övergångssumman någonsin för ett amerikanskt lag.

Perkz har kopplats ihop med en drös lag sedan säsongen avslutades, däribland Fnatic samt flera av de amerianska topplagen.

Under året har LCS-lagen kritiserats för den låga nivån och inget amerikanskt lag tog sig ens till slutspelet i Worlds. Nu återstår det att se om Perkz kan vara den saknade pusselbiten.

I och med flytten återgår han till sin huvudposition som mid laner.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/Cloud9/status/1329847234209345536

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.