Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Då släpps det efterlängtade spelet

Se otroliga spelgrafiken som alla pratar om
Foto: Riot Games / Riot Games

Längtan är snart över.

Nu har nya Valorant fått ett utgivningsdatum – och betan stängs snart ner.

– Målet har alltid varit att ge Valorant till så stor del av världen så snart som möjligt, säger Anna Donlon på Riot Games.

Under den stängda betan så har kommande Valorant slagit alla möjliga tittarrekord på plattformar som Twitch och många professionella spelare från andra spel har redan bestämt sig för att satsa på spelet.

Detta trots att spelet inte ens har släppts än, men det blir det snart ändring på.

Den 2 juni släpps Valorant och spelet kommer vara gratis för alla. Den 28 maj stängs betan för att förbereda inför släppet.

– Målet har alltid varit att ge Valorant till så stor del av världen så snart som möjligt, så vi är väldigt spända på att göra den den andra juni, säger Anna Donlon på Riot Games.

Sveriges första proffs

Spelet förväntas bli nästa stora e-sport och flera av de allra största organisationerna har redan börjat värva ihop lag, däribland svenska Ninjas in Pyjamas. Malkolm ”Bonkar” Rench blev därmed Sveriges första Valorant-proffs.

– Det är coolt. Men nu måste man leverera också, vi får ju se hur våra egenskaper förs över till spelet om man säger så, sa han till SportExpressen tidigare.

Hittills har spelarna fått förhålla sig till tre olika kartor, men till släppet den andra juni så kommer även en ny, fjärde, karta att finnas. Spelutvecklaren Riot lovar också att spendera stort på att utöka antalet servrar för att garantera låg ping.

– Vi ser fram emot vårt decennier-långa engagemang för att tjäna Valorant-communityn. Det här är bara början av resan, säger Anna Donlon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.