Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaxiga utspelet efter segern: ”De är lätta”

Intervju med Felix ”Kryze” Hellström inför debuten i LEC
Foto: Twitch/LEC
Fnatics svenske stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson.Foto: Twitch
G2 firar segern.Foto: Twitch/LEC

Det blev en europeisk klassiker i den stora LEC-finalen.

G2 ställdes mot Fnatic – och likt de senaste finalerna så var det G2 som till slut stod som vinnare efter en 3–0-överkörning.

– Fnatic är lätta att drafta mot, säger Perkz efter segern.

De två storlagen Fnatic och G2 ställdes ännu en gång mot varandra i en final, denna gången för att avgöra sommarspliten av League of Legends europeiska liga LEC. Slutspelet skulle ha spelats i Malmö arena, men på gå grund av pandemin så spelade lagen från sina egna kontor i Berlin.

Finalen inleddes med en stor dominans av favoriten G2 som tog game ett på ett övertygande vis. Till game två så tog Fnatic fram en specialkomp med bland annat Pyke och Zilean i top lane – och fick också en drömstart.

Men i de sena lagfajterna så var det G2 som visade sig starkast ännu en gång och storlaget kunde ta en 2–0-ledning.

Tittarsiffrorna steg sedan över en miljon när game tre inleddes, och det hela blev en överkörning. G2 spelade ut Fnatic och Caps (Syndra) och Wunder (Vladimir) var för starka för Fnatic att hantera.

”Fnatic är lätta att drafta mot”

Till slut blev det en 3–0-seger till G2 Esports som återigen är europeiska mästare – för fjärde splitten i rad och efter tre raka finalsegrar mot just Fnatic. 

– Det känns väldigt bra att vinna fyra i rad och jag är glad över segern i dag, säger G2-spelaren Perkz i Twitchsändningen.

Han skickar också en kaxig passning till Fnatic efter segern.

– Det är ganska lätt att drafta mot Fnatic, vi vet vad de kommer spela till skillnad mot Rogue som vi mötte i semifinalen.

Europas största stjärna, G2:s danske mid laner Rasmus ”Caps” Winther, utsågs tidigare under dagen till sommarsplitens MVP. Både G2 och Fnatic är sedan tidigare klara för VM-spelet i Kina som inleds i slutet av september – där även Rogue kommer representera Europa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.