Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlström föll tungt – men hyllas av ikonen

Daramy firar segernFoto: EA/Twitch
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Djurgårdens Jesper Karlströms tog sig hela vägen till finalen i Fifa-turneringen.

Men där tog det stopp mot Köpenhamns Mohamed Daramy. 

Svensken hyllas däremot stort av Ian Wright efter förlusten.

– Jag älskar hur Karlström spelar, sa Arsenal-legendaren i sändningen.

Fifa 20 stay and play cup, där fotbollsspelare från 20 olika klubbar, däribland Liverpools Trent Alexander-Arnold och Real Madrids Vinicus Jr, har mätt sina krafter i Fifa 20 avgjordes på söndagen. 

Med två svenska inslag. 

Djurgårdens Jesper Karlström inledde med att möta Bröndbys Jesper Lindström. Det var en jämn tillställning, men Karlström var snäppet vassare, vann med 2-1 och blev klar för finalen. 

Därefter ställdes AIK:s Nabil Bahoui mot FC Köpenhamns Mohamed Daramy och var en hårsmån ifrån att ordna ett Stockholmsderby i finalen. Bahoui tog ledningen med 2-1 mot dansken med drygt sju minuter kvar, men Daramy kvitterade sent och avgjorde sedan till 3-2 med ett golden goal inför 75 000 tittare på Twitch.

Daramy tog hem segern i turneringen

Så i stället för Stockholmsderby blev det Stockholm mot Köpenhamn i finalen. 

Där var det Mohamed Daramy som tog hem segern efter en oerhört jämn tillställning, som länge var mållös. Efter 1–1 under ordinarie tid så avgjorde däremot Köpenhamnspelaren under övertiden.

Jesper Karlström hyllades däremot stort av Arsenalikonen Ian Wright, som kommenterade finalen.

– Jag älskar hur Karlström spelar. Han är briljant, sa han i sändningen.

Turneringen var ett samarbete mellan Electronic Arts, FIFA och totalt 20 klubbar från Europa. Som en del i turneringen EA:s initiative ”Stay home. Play together” skänker EA motsvarande tio miljoner kronor till Global Giving’s Coronavirus Relief Fund i kampen mot covid-19. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.