Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaoset i turneringen – profilerna vägrar delta

Jayden ”Yourprincess” Diaz
Foto: Twitch

Twitch Rivals-turneringen i League of Legends fick en tung start.

Flera av de stora profilerna vägrade att spela turneringen.

Anledningen var att de inte ville spela tillsammans med Jayden ”Yourprincess” Diaz.

Twitch Rivals är en turnering som den stora streamingplatformen står värd för, där några av de största Twitchprofilerna går samman i lag för att försöka vinna förstapriset och samtidigt underhålla tittarna. Turneringarna är kända för att vara mer avslappnade än de största e-sportturneringarna.

Den pågående League of Legends-turneringen fick däremot en jobbig start då flera av spelarna drog sig ur när de fick reda på vem de skulle spela med. Spelarna hade valts av profilen Jayden ”Yourprincess” Diaz, som var en av kaptenerna i Twitch Rivals.

Många ställde sig frågandes till varför de vägrade att spela med henne.

Bakgrunden är sommarens stora MeToo-rörelse i e-sporten där mängder av profiler anklagades för allt från trakasserier till sexuella övergrepp. Yourprincess var en av de kvinnor som stod bakom anklagelser under perioden.

Hon menade att Jean-Sébastien ”Tuesday” Thery, en League of Legends-spelare, hade gjort henne obekväm under en fest på ett hotellrum genom att bland annat placera henne på sitt knä.

Tuesday själv försvarade sig i ett långt inlägg där han visade upp skärmdumpar på deras konversationer som bevis för deras ”flirtiga relation” och hon ska samma dag som incidenten ha frågat om han var singel. Många andra profiler har accepterat hans förklaring efter händelsen.

Har bett om ursäkt

Det ledde till att flera stora Twitchprofiler som Yanni ”LL Stylish” Azamoum lämnade Twitch Rivals när de fick reda på att Yourprincess, i egenskap av kapten, hade valt dem till sitt lag. Hon valde dessutom själv att lämna turneringen.

– Jag lämnar inte för att folk säger att jag ljög eller någonting, det är för att jag vill göra det lättare för andra personer, sa Yourprincess under sin stream, enligt Ginx.

Hon berättade också att hon har sagt förlåt till Tuesday efter anklagelserna och att båda ”tagit sig förbi det hela”.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.