Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan lämna superlaget – för 43 000 000 kronor

Highlights från G2:s VM-semifinal
Luka ”Perkz” Perković.Foto: Riot Games

Säsongen är officiellt över – och silly season tar fart direkt i League of Legends.

G2-stjärnan Luka ”Perkz” Perković, 22, uppges vara på väg att lämna superlaget för USA.

Priset? 43 miljoner kronor.

Det tog stopp i semifinalen för G2 i årets VM-spel. Nu kan en av lagets storstjärnor, bot lane-spelaren Perkz, vara på väg att lämna inför nästa säsong. Anledningen uppges vara att han vill spela i mid lane igen.

Kroaten har blivit förpassad till den svagare rollen sedan lagets största stjärna, danske Rasmus ”Caps” Winther, värvades till laget. Med undantag för en period under våren där de två bytte roller.

Enligt ESPN-journalisten Jacob Wolf har G2 nu varit i kontakt med hela sex amerikanska lag om en övergång, däribland 100 Thieves, Cloud9, TSM och Evil Geniuses. Perkz själv ska vara mest intresserad av Cloud9.

Hans lön förväntas i så fall bli den högsta någonsin i den amerikanska ligan LCS.

Jättepriset

Men det finns ett hinder för en övergång; Perkz utköpsklausul som ligger på nästan fem miljoner dollar, motsvarande drygt 43 miljoner kronor.

Trots det bekräftar även den pålitlige League of Legends-profilen Travis Gafford att Perkz med största sannolikhet inte kommer spela i G2 nästa säsong.

– Två personer har sagt till mig att han kommer gå till C9, säger han i en ny video och säger sig vara 90 procent säker på att så är fallet.

Under sin tid i G2, dit han kom redan 2015 när laget hette Gamers2, har han vunnit hela åtta LEC-mästerskap och ses som en av Europas bästa spelare. Nu återstår det att se om han lämnar det som ofta har kallats Europas bästa lag någonsin.

https://twitter.com/JacobWolf/status/1325966178808963074

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Highlights: Allt det bästa från VM-finalen i League of Legends

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.