Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jobbig att möta – han sätter sig i ens skalle”

REZ.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
gla1ve.Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I kväll ställs Ninjas in Pyjamas mot Astralis.

NiP-stjärnan REZ berättar inför mötet om hur det är att möta gla1ve – som har gjort comeback i det danska laget.

– Han sätter sig i ens skalle kan man säga.

ESL Pro League är i gång igen sedan ett par veckor tillbaka och svenska Ninjas in Pyjamas har inlett serien minst sagt knackigt. Dessförinnan så hade ninjorna däremot imponerat stort i ESL One Cologne, där laget tog sig till semifinal innan det tog stopp mot världsettan Team Vitality.

En som har stuckit ut har varit nytillskottet Hampus ”Hampus” Poser som leder laget. Han hyllas stort av lagkamraten Fredrik ”REZ” Sterner.

– Det har varit annorlunda mot alla IGL:s (in game-leaders reds. anm) jag har haft förut, så det har varit intressant. Han har hjälpt mig personligen väldigt mycket och får mig att spela bättre. Han är en ledare som hjälper laget mycket mer, han trycker mer på våra individuella styrkor och sen har vi ju Björn, vår coach, som sköter det taktiska. Så det är en bra kombo vi har, säger REZ till SportExpressen.

”Testar lite grejer”

Laguppstättningen är fortfarande i ett tidigt stadium och det har medfört att vissa detaljer fortfarande behöver finslipas.

– Vi hade en riktigt bra run där i Cologne och sen har vi haft en skakig start i Pro League och jag vet att vi kan mycket bättre. Vi har hamnat i en liten slump medan vi håller på att testa lite grejer för att få det att funka. Jag tror vi kommer hitta det när som helst.

Hur tror du det har påverkat er att spela online i stället för på LAN, har det varit en fördel eller nackdel för er?

– Jag föredrar att spela på LAN, det är mycket roligare och matcherna blir mer intressanta, för det är mer nerver och blir ett helt annat spel än när man sitter hemma och spelar online med sin Cola Zero och chillar. Det blir en annan atmosfär.

REZ berättar också att mindre lag som exempelvis Spirit har lyckats besegra större lag som Ninjas in Pyjamas och Vitality från tryggheten av sina egna hem i stället för att spela inför en fullsatt arena.

– Det skulle nog inte ha sett likadant ut på lan, säger REZ.

”Jobbig spelare”

I kväll klockan 21 väntar Astralis för ninjorna i ESL Pro League – och danskarna har nyligen fått ett tungt till skott. Lagkaptenen Lukas ”gla1ve” Rossander har återvänt till laget efter sin paus.

– De har bara torskat en match sedan gla1ve kom tillbaka, så de ser riktigt starka ut. Så det kommer bli en tuff match, men vi har slagit dom förut, säger REZ.

Vem i Astralis skulle du säga är tuffast att möta?

– Jag skulle faktiskt säga gla1ve, han gör saker rätt oftast hela tiden, han är en jobbig spelare att ha att göra med. Han sätter sig i ens skalle kan man säga. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.