Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jätteuppdatering till CS:GO – allt det nya

Nya kartan Basalt.
Foto: Valve
Extraction.
Foto: Valve
Ravine.
Foto: Valve
AK47 Leet Museo.
Foto: Valve
Desert Eagle Ocean Drive.
Foto: Valve

CS:GO får en ny stor uppdatering.

Spelet får nya skins, en ny operation och nya kartor bland annat.

Men det som kan påverka matcherna allra mest är förändringarna för spelets granater.

Nu är nästa stora, efterlängtade, uppdatering till Counter-Strike: Global Offensive här.

Bland annat får spelet en ny ”operation”, med namnet Operation Riptide. I den finns nya kartor, nya uppdrag att utföra, nya speltyper och priser som går att låsa upp.

Den som betalar för CS:GO:s nya operation får ett mynt som kan uppgraderas, samtidigt som man samlar stjärnor som kan spenderas på nya agenter, klistermärken och annat.

En annan nyhet är en privat matchmaking-kö där vänner med hjälp av en kod kan spela Premier-matcher tillsammans. 

En stor nyhet är att man nu kan ”droppa” sina granater, likt vapen, och därmed ge dem till sina lagkamrater vid behov. Detta kan få stora konsekvenser i matcher, där en spelare ensam kan få tillgång till exempelvis tre rökgranater och fejka en attack mot en sajt.

Även kartorna som finns i dag får förändringar. Den mest uppmärksammade är att Dust 2, där det inte längre blir möjligt att se mid från T-spawn tack vare ett lägre tak i ”suicide”.

Desert Eagle har varit ett stort samtalsämne den senaste tiden och många har begärt förändringar. Det får de nu, då den kommer göra mindre skada mot kroppen – vilket innebär att fler än två skott nu kan krävas. Samtidigt gör M4A1-S mer skada mot kroppen.

Med Riptide så kommer så klart även en ny låda med helt nya skins. Desert Eagle Ocean Drive och AK47 Leet Museo heter de mest exklusiva, tillsammans med Gamma Doppler-knivar.

Det kommer även nya skinssamlingar i Mirage-, Dust 2- och Vertigokollektioner.

Operation Riptide pågår till 20 februari nästa år.

https://twitter.com/CSGO/status/1440495788308590598

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.