Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jätteturneringen ställs in efter restriktionerna

SSG vann turneringen i fjol.
Foto: Six Invitational
Premiärminister Jean Castex.
Foto: ELIOT BLONDET-POOL/SIPA/SHUTTERSTOCK / ELIOT BLONDET-POOL/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Förra veckan meddelande Frankrikes premiärminister att gränserna stängs för alla utanför EU.

Nu står det klar att den stora Rainbow Six-turneringen Six Invitational skjuts upp – fem dagar innan starten.

”Vi arbetar på att hitta bästa lösningen”, skriver Ubisoft i ett pressmeddelande.

Den stora turneringen Six Invitational skulle hållas i Paris med start nästa vecka. Den 29 januari så meddelade däremot Frankrikes premiärminister Jean Castex att landets gränser stängs för alla utanför EU på grund av den rådande pandemin. Anledningen är att landet vill undvika att nya varianter av viruset tar sig in i landet.

Beskedet innebär att jätteturneringen nu blir uppskjuten, vilket spelutvecklaren Ubisoft meddelar.

”Vi har nu fått erfara att lan-event inom e-sport inte längre är möjliga i dagens kontext, trots de strikta sanitära åtgärder som tagits. Därför har vi inget annat val än att skjuta på Six Invitational 2021 till ett senare datum”, skriver de i uttalandet.

Fokus kommer nu ligga på att utvärdera situationen för att se när det stora evenemanget kan hållas i framtiden. Beskedet slår hårt mot Rainbow Six Siege-scenen då turneringen fansen väntat på bara var dagar bort när beslutet togs. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.