Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jätteturneringen klar – efter de stora bråken

Svenska laget Dignitas.
Duncan ”Thorin” Shields.

Det har varit bråk och spekulationer kring ”B Site” under en lång tid.

Men nu är den nya storligan här, och den kommer gå under namnet Flashpoint.

Glädjebeskedet för svenska fansen: Dignitas kommer delta.

Det blir den första Counter-Strike: Global Offensive-ligan som drivs av organisationerna själva när Flashpoint drar i gång redan i morgon med öppna kval. I prispotten ligger totalt över 20 miljoner kronor i år och en affärsmodell utlovas där lagen får den största procentdelen av en turnerings inkomst i spelet.

Mibr, Cloud9 och Dignitas är några av de världskända lag som ligger bakom turneringen, meddelar Flashpoint i ett pressmeddelande.

Flashpoint kommer inspireras av UFC och WWE och rikta sig till en äldre publik, och spelas offline i en livestudiomiljö med två säsonger varje år.

De öppna kvalen – som inleds den 6 februari i Europa, Nordamerika och Sydamerika – bjuder in alla lag att delta och det går att anmäla sig nu på ligaoperatören Faceits sajt.

Dignitas deltar

Efter det öppna kvalet och ett slutet kval så inleds den första säsongen av Flashpoint där de kvalificerade lagen möter de grundade lagen bakom turneringen, bland annat det nya svenska superlaget Dignitas.

Flera stora profiler, experter och kommentatorer är klara för Flashpoint, däribland Duncan ”Thorin” Shields, Auguste ”Semmler” Massonnat och Dan ”DDK” Kapadia.

Thorin har varit i centrum för ett stort bråk kring den nya ligan, där han har anklagat rivalligan ESL för att schemalägga sin proffsliga så att den krockar med nya Flashpoint.

ESL Pro League kritiserades när det blev officiellt att 24 lag relegerades till den lägre ligan Mountain Dew League. Men när nyheten kom så hade inte lagen själva informerats.

Bråket: ”Skitaktiga lögnare”

Thorin skrev på Twitter efter beskedet att han kommer vägra ta emot ”tusentals dollar” som han erbjudits av ESL för att skapa content för organisationen.

”Jag bryr mig inte om jag går tillbaka till att tjäna 10 000 euros per år. Det kommer i alla fall inte vara med skitaktiga lögnare som er”, skrev den kände e-sporthistorikern på Twitter.

Kort därefter meddelade han att mer pengar lagts till för kvalen till Flashpoint.

Det står nu klart att ESL Pro Leagues och Flashpoints scheman kommer att krocka med varandra, vilket nu leder till en kamp om de största lagen i världen.

”Topproffs, om ni inte är med i B Site än så kommer ni älska det när ni skriver upp er för stora pengar. Den här ligan är för vinnare och det finns djupa fickor här som kan betala er buy-out. Här är ni stjärnan, inte turneringsorganisatören”, skriver Thorin på Twitter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.