Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättesiffran – CS:GO är större än någonsin

"Det här ingen CS-dödare!"
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

CS:GO är större än någonsin.

På bara en månad har antalet spelare ökat med hela 30 procent och har slagit Dota 2-rekordet.

Detta trots pressen från nya Valorant.

Counter-Strike har sedan början varit en av de allra största e-sporterna. Förra året så firade spelet 20 år och det finns inga tecken på att spelet håller på att sakta ned. 

Tvärtom.

Under april så slog CS:GO rekord i antalet unika spelare under en månad med över 26 miljoner spelare. Det innebär en ökning med hela 30 procent från den föregående månaden, enligt Talk Esport.

Spelet slog också rekordet för hur många som spelade samtidigt under månaden då 1,3 miljoner befann sig på servrarna samtidigt. Det innebar att CS:GO för första gången slår Dota 2:s rekord.

Speltillverkarens förändringar

Rekordet kommer mitt i coronaepidemin där många världen över har tvingats till självkarantän. Det tros däremot inte vara den enda anledningen till att spelat ökat i popularitet.

Speltillverkaren Valve har den senaste tiden gjort mängder av stora uppdateringar och varit aktivare än på många år med förbättringar och förändringar. Dessa inkluderar bland annat nya skins, vapenförändringar och större buggfixningar. 

Beror på Valorant?

Anledningen bakom Valves stora involvering tros vara nya konkurrenten Valorant, vars betaversion släpptes under april. Oron för att förlora spelare och förbipasseras uppges ha blivit en drivkraft för Counter-Strike-utvecklaren. 

Den stora spelartillväxten har också påverkat den så kallade skinsmarknaden – där utseenden för bland annat olika vapen säljs och köps för riktig valuta. Enligt Talk Esport så har värdet på de populäraste skinsen ökat markant sedan tillväxten och spås fortsätta öka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.