Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jättebråk mellan de två stora profilerna

Här är de största stjärnorna på hela Twitch
Foto: Twitch
Ninja och hans fru Jessica.
Foto: CHRISTIAN MONTERROSA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Två av de största profilerna på Twitch befinner sig i ett storbråk.

Nu hotar Ninja med att stämma Pokimane.

”Du sprider lögner till tiotusentals”, skriver hans fru i ett meddelande till Pokimane.

Förra veckan uppmanade den nya Twitchstreamern Demarcus ”Jidion” Cousins sina följare att göra en ”haträd” mot jätteprofilen Imane ”Pokimane” Anys. Det slutade med att han blev avstängd permanent från Twitch.

Hans följare invaderade hennes kanal för att skicka hat till både henne och hennes följare.

Nu har det största namnet på hela Twitch gett sig in i det hela, Tyler ”Ninja” Blevins. Det har lett till ett storbråk mellan honom och Pokimane.

Han anklagas för att ha tagit Jidions sida och sa under sin livesändning att han skulle skriva till sin representant på Twitch för att få avstängningen hävd eller förmildrad. Det gjorde Pokimane djupt upprörd, vilket hon berättar om i ett långt klipp.

Dessutom hänvisade han till Pokimane och andra streamers som henne som ”bitches”.

Hotar med stämning

Efter den långa videon där Pokimane går igenom händelseförloppet och de lögner hon upplever att Ninja har uttalat så hotar nu hans manager – tillika fru – Jessica Blevins med en stämning.

”Vi tar allt som förtal nu och kopplar in våra advokater. Du sprider lögner till tiotusentals personer”, skriver hon i ett meddelande.

Hon menar också att Ninja aldrig hörde av sig till Twitch för att hjälpa Jidion, även om han sa att han gjorde det under sändningen.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Lista: Så mycket tjänar världens sju största streamers

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.