Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

JasonR erkänner – vägrade spela i lag med kvinnor

Här är de största stjärnorna på hela Twitch
Jason ”JasonR” Ruchelski.
Foto: Twitch

Trots att 50 kvinnor upplevde samma sak så nekade Jason Ruchelski till anklagelserna.

Nu erkänner han däremot att han vägrat spela i lag med kvinnor.

– Jag undvek vissa situationer på grund av respekt för min fru, säger han enligt Dexerto.

I februari hamnade den populära kanadensiske CS:GO- och Valorantstreamern Jason ”JasonR” Ruchelski, 27, i skottgluggen. 

Han anklagas för sexism.

Flertalet kvinnliga profiler anklagade stjärnan för att ha vägrat spela i lag med dem – på grund av att de är kvinnor. Enligt Cloud 9-spelaren Annie Roberts är det över 50 kvinnor som har upplevt samma sak.

Jason hävdade däremot att han lämnade matcherna på grund av teknikproblem.

I helgen hamnade han i ett ordbråk med Tarik Celik, en före detta världsmästare i CS:GO. Han kallade honom en dålig vän, för att han inte ha stått upp för honom under hatstormen som han mottagit.

”Obestridliga bevis”

Tarik ifrågasatte hans beteende och påpekade att det fanns obestridliga bevis för att han vägrat spela med kvinnorna. 

– Det finns obestridliga, ofrånkomliga, bevis för att du helt klart undvikit lag med tjejer. Om jag spelar med dig ser det ut som att jag stöder det beteendet, och det gör jag inte. Jag vet inte varför du gör det, det är ditt personliga skäl, men jag håller inte med om det, säger Tarik till Jason i ett klipp

Efter att ha pressats så erkände Jason till slut att han har lämnat matcherna där han lottats in i lag med kvinnliga spelare. Anledningen är enligt honom hans äktenskap.

– Jag respekterar min relation till min fru nog mycket för att inte tillåta folk att börja spåra ut över att jag spelar med en annan tjej, säger han.

Jason säger nu att han kommer sluta undvika lag med kvinnor. Händelsen har fått mängder av uppmärksamhet under helgen, som en följd av hans ordbråk med tidigare vännen Tarik. 

Jason Ruchelski är en tidigare professionell CS:GO-spelare som i dag främst livesänder när han spelar Valorant för sina tittare. Han har nästan 900 000 följare på Twitch.

https://twitter.com/JakeSucky/status/1508111558613774340

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Lista: Så mycket tjänar världens sju största streamers

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.