Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag bryr mig inte om vad som händer när jag går in”

Se svenske Treatz uppvisning mot Mad Lions
Tynx och Treatz deltog i Euphoria.
Foto: LEC/Youtube
Foto: LEC/Twitch

Svenske Erik ”Treatz” Wessén, 24, har varit en av LEC:s stora sensationer i år.

Nu berättar SK-spelaren om succén.

– Jag bryr mig inte riktigt om vad som händer när jag går in nu, säger han i programmet ”Euphoria.

SK Gaming har varit säsongens stora överraskningslag i europeisk League of Legends och är delad trea i LEC-tabellen, före storlaget Fnatic. 

En stor anledning har varit nyförvärvet Treatz. Svenske supportspelaren har varit direkt avgörande i flera av lagets matcher med sitt initiativtagande spel. Så sent som i höstas var han primärt en bänkspelare för amerikanska TSM.

I det senaste avsnittet av LEC-programmet ”Euophoria” berättar han om framgångarna.

– Jag bryr mig inte riktigt om vad som händer när jag går in nu, jag har självförtroendet så jag går in och hoppas på det bästa. Det är så man måste spela som support, säger han.

Treatz berättar också om den goda atmosfären i SK där spelarna inte är rädda för att varken ge eller ta kritik, vilket han ser som en stor skillnad mellan europeiska och amerikanska lag. 

– Det beror nog på någonting kulturellt, jag är inte säker på hur man ska precisera det. De är nog mer rädda generellt för att såra någons känslor eller att vara påträngande. I EU så är folk nog mer uppriktiga och säger vad de tycker.

I osynk med sin jungler

Treatz menar att det kan ha negativa kortsiktiga effekter, men att det gynnar spelarna långsiktigt. Samtidigt förtydligar han med ett skratt att han inte är någon expert på kulturella skillnader.

Danske SK-junglern Kristian ”Tynx” Östergaard Hansen berättar i programmet att han och Treatz varit osynkroniserade hittills i laget, trots framgångarna. Han menar att de ser spelet på olika sätt och inte har hittat en tajmning för att göra saker på kartan tillsammans. 

Något de jobbar på inför slutspelet.

– Vi måste hitta ett sätt där vi kan möta upp och göra saker samtidigt, säger han.

SK möter i sin nästa match Team Vitality på fredag klockan 21.00.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.