Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oväntade draget – i formel 1-kampen

Esportturneringen The International till Stockholm: "Otroligt stort"
Verstappen efter segern i Tysklands GP. Samma dag använde han esport som ett verktyg för att finslipa tekniken. Foto: JENS MEYER / AP TT NYHETSBYRÅN
Lando Norris Foto: REX B. CORDELL / REX/IBL REX FEATURES

Max Verstappen och flera av hans kolleger har tagit till ett udda drag i F1-kampen.

Inför sina race deltar stjärnorna i esportturneringar.

– För mig är det ett bra sätt att hålla mig skärpt, säger Verstappen.

I slutet av juli så vann Max Verstappen Tysklands GP efter en stor uppvisning. Nu framkommer det att han samma dag ägnade sig åt virtuella race för att finslipa formen.

De unga formel 1-stjärnorna Verstappen, 21, Charles Leclerc, 21, Lando Norris, 19, och George Russell, 21 använder sig alla av esporten med samma syfte, och deltar i turneringar med några av världens bästa.

Och de tar det på största allvar.

– Racen är riktiga. Det är förmodligen några tusen personer som kör med fyra eller fem i varje lag. Det var 53 bilar i vår split tror jag. Så det är en massa andra datorspelare som vill göra bra ifrån sig och besegra Max och mig, särskilt eftersom det är Max och jag, säger Lando Norris till Crash.net.

”Glad att vi kunde motbevisa dem”

Han fortsätter:

– Det är kul. för många tvivlade på att vi kunde göra det. De trodde inte att vi skulle ta det seriöst, att vi skulle krascha och göra dumma grejer. Men det gjorde vi inte. Allt gick bra och jag är glad över att vi kunde motbevisa så många.

Verstappen och Norris vann dessutom nyligen turneringen 24 Hours of Spa med laget Team Redline. Trots att Verstappens bromspedal gick sönder med mindre än en halvtimme kvar av racet.