Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikeas gamingmöbler finns snart i Sverige

Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
Foto: Ikea
1 / 9

Ikea satsar stort på gamers.

I höst kommer en stor mängd nya möbler anpassade för tv- och datorspelande personer till Sverige.

– Nu tar vi första stegen på vår gamingresa, och vi gör det med prisvärda, högpresterande gamingprodukter, säger Ewa Rychert på Ikea.

Det beräknas finnas över 2,5 miljarder gamers världen över och det är den målgrupp som Ikea nu riktar med sina nya möbler som släpptes i Kina i slutet av januari – och som kommer till Sverige i oktober.

De nya möblerna har tagits fram i ett samarbete med gamingjätten Republic of Gamers (ROG). Möblerna kommer ingå i sex nya produktkategorier: ”Huvudspelare”, ”Utespelare”, ”Matchspel”, ”Gruppspel”, ”Uppspel” och ”Lånespelare”. Produkterna inom ”Uppspel” har tagits fram tillsammans med ROG.

Totalt rör det sig om ett 30-tal nya produkter som rör gaming med allt från skrivbordsstolar och skrivbord till mughållare och tillbehör. Varje produktkategori har en egen gamingstol och skrivbord.

– Behoven för de miljarder gamers som finns jorden runt skiljer sig väldigt mycket, medan det existerande utbudet är ganska tekniskt och ofta uppfattas som maskulint designmässigt, trots att 46 procent av alla gamers är kvinnor, säger Ewa Rychert, global affärsledare för arbetsutrymmen på Ikea, i ett pressmeddelande.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.