IFK Göteborg nära stort pengaregn – föll i finalen

PSV Eindhoven lyfter pokalen i Nordic Masters 2021.
Foto: Twitch
Mattias ”xOpTolle” Tolinsson är besviken efter förlusten.
Foto: Twitch
PSV Eindhoven lyfter pokalen i Nordic Masters 2021 och Mattias ”xOpTolle” Tolinsson är besviken efter förlusten.

IFK Göteborg var en av favoriterna att vinna potten på 10 000 dollar i Nordic Masters 2021.

Men PSV Eindhoven blev numret för stort i finalen när de vann 2-1 i matcher.

IFK Göteborg med Mattias ”xOpTolle” Tolinsson och Simon ”Zimme” Nystedt var Sveriges representanter i Fifa-turneringen Nordic Masters 2021. Svenskarna var ett av favoritlagen till att ta hem prissumman på 10 000 dollar, drygt 82 000 kronor. 

xOpTolle och Zimme städade av den första rundan mot danska FC Köpenhamn relativt lätt. I nästa match mötte de favorittippade PSV Eindhoven från Nederländerna där Dennis ”Slow x Flow” Verhoeven, som är sjätterankad i Europa, spelar. 

Det var en intensiv och jämn match mellan turnerings två bästa lag. Men med ett mål i slutminuterna avgjorde PSV Eindhoven och gick därmed till final.

IFK Göteborg till final

Svenskarna skickades till det undre slutspelsträdet och fick möta danskarna återigen, denna gång om en plats i den stora finalen mot PSV Eindhoven.

16-årige xOpTolle och 21-årige Zimme steppade upp rejält och båda vann sin respektive match med tre måls marginal vilket ledde till att IFK Göteborg tillslut säkrade en finalplats.

IFK Göteborg förlorade en jämn final

Finalen var bäst av tre matcher och IFK Göteborg vann den första. Den andra matchen vann PSV Eindhoven och det blev den sista matchen som skulle avgöra allt, mellan xOpTolle och Slow x Flow.

Nederländaren hade snabbt ett övertag och satte ledningsmålet i den första halvleken. Tidigt i den andra halvleken utökade han även och svenskarna var illa ute.

Med tre minuter kvar av matchen hittade xOpTolle ett reduceringsmål men det var försent och PSV Eindhoven vann turneringen och prissumman på 10 000 dollar.

– Inför turneringen skulle jag fylla i ett formulär och svara på vem den bästa spelaren är som jag har mött i år. Jag svarade xOpTolle, säger Slow x Flowefter vinsten.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.