Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas som världens bästa efter ny seger

Foto: Twitch
Turbopolsa.
Foto: Team Envy

Team Envy är mästare i RLCS X Winter för andra gången i rad.

Nu ser många svenske storstjärnan Pierre ”Turbopolsa” Silfvers lag som världens bästa.

– Det finns ingen tvekan att Nordamerika är bättre än Europa, säger lagkamraten Atomic efter segern.

Den svenske Rocket League-stjärnan Turbopolsa är historiens mest framgångsrika spelare – och han fortsätter att stapla titlarna. Under natten mot måndag vann han andra turneringen nordamerikanska RLCS X Winter, efter att också ha vunnit den första med sitt Team Envy.

Envy krossade allt motstånd på vägen till finalen och tappade bara fyra games på vägen dit. Finalen blev däremot ett maraton där motståndaren Spacestation vann den första serien med 4–3 innan Envy växlade upp och vann med 4–0.

Efter segern så hyllas den svenske stjärnan stort.

– Turbo använde ungefär 20 procent mindre boost än någon annan på planen. Farten i serierna var så otroligt hög, men Turbo hängde med trots det. Han ger boosten till sina lagkamrater, säger experten Randy ”Gibbs” Gibbons i studion.

Ses som världens bästa

Nordamerika, där Envy spelar, ses för närvarande som den dominerande regionen i Rocket League med Europa som tvåa. Därför ses Team Envy nu av många som världens bästa lag efter den andra raka titeln.

– Det finns ingen tvekan att Nordamerika är bättre än Europa, men BDS är väldigt bra. Resten av regionen är däremot långsammare känns det som. Men NA är bättre, säger Envyspelaren Massimo ”Atomic” Franceschi i Twitchsändningen efter segern.

Efter vinsten så tar Team Envy med sig 250 000 kronor hem.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.