Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotet – mot personen som avslöjade bluffen

Kay.
Foto: Youtube/Kay
Brevet till Coffeezilla.
Foto: Coffeezilla/Youtube

Frazier ”Kay” Khattri, 25, sparkades efter att ha blåst sina tittare på stora summor.

Nu hotar han att stämma personen som avslöjade bluffen.

– Jag använder det som toalettpapper, säger Youtube-profilen Coffeezilla.

SportExpressen har tidigare skrivit om den stora kryptobluffen som utfördes av fyra stora profiler som var en del av Faze Clan, en av världens största e-sportorganisationer.

Tre av profilerna stängdes av tills vidare, medan ledaren i bluffen – Frazier ”Kay” Khattri – sparkades.

De fyra marknadsförde kryptovalutan ”Save the Kids” till sitt stora följe på Twitch. Detta fick dess värde att öka, varpå de sålde sina andelar till vinst. Samtidigt förlorade deras fans stora summor på att värdet sedan sjönk.

25-årige Kay själv har skyllt på en anonym femte person, som han menar är den egentligen personen bakom bluffen. Han menar också att han själv blivit blåst.

– Vi har hittat betydande bevisning som bekräftar att en oärlig person har missbrukat sitt förtroende med mig för att blåsa alla, sa Kay tidigare.

”Används som toalettpapper”

Nu skriver bland annat Dexerto att Kay har hotta att stämma Youtube-profilen Coffeezilla, som var den som avslöjade det hela.

I en video berättar han om det brev han fått hem från Kays advokat. 

– Han säger att jag gjorde att han förlorade miljoner i inkomster och att om jag inte tar bort mina videor så kommer han stämma mig, säger profilen.

Coffeezilla berättar däremot att han inte kommer gå med på kraven och använder brevet ”som toalettpapper”.

Han menar att han har betydligt fler uppgifter som kan skada Kay, som han kommer att presentera framöver.

En av de fyra som straffades, Teeqo, har senare friats från ansvar i härvan – efter att han kunnat bevisa att han inte gjorde en vinst på bluffen. 

Han väljer ändå att ta en paus från alla aktiviteter på grund av psykisk ohälsa, skriver The Esports Observer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.