Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Historiska summan: 37 000 000 kronor

Se alla highlights från semifinalerna i League of Legends-VM
Foto: Riot Games

Den danska League of Legends-stjärnan Nicolaj ”Jensen” Jensen, 25, skriver historia i USA.

Enligt reportern Travis Gafford har han fått ett nytt jättekontrakt av Team Liquid som krossar tidigare rekordet.

Värdet?

37 miljoner kronor.

Nyligen kom chockbeskedet att den danske storstjärnan Bjergsen lägger ner spelarkarriären, 24 år gammal, för att bli tränare för TSM.

Nu kommer stora nyheter kring en annan dansk stjärna som spelar i Nordamerika: Team Liquid-spelaren Jensen.

Enligt Travis Gafford har han skrivit på ett nytt kontrakt på tre år med laget som gör honom till den bäst betalda spelaren någonsin i amerikanska ligan LCS med stor marginal före tvåan; lagkamraten Impact.

Värdet: 37 miljoner

Avtalets totala värde ligger på hela 4,2 miljoner dollar, motsvarande ungefär 37 miljoner kronor. Jensen blev en del av Liquid under 2019 och ser nu ut att bli kvar till 2023. Under sin tid med laget har han vunnit fyra LCS-titlar.

I år åkte Liquid ut i semifinalen av sommarspliten mot TSM, men tog sig till Worlds play-ins där de lyckades ta sig till huvudturneringen i världsmästerskapet. Där tog det däremot stopp i gruppspelet.

Enligt tidigare rapporter så planerar Liquid stora förändringar i laget till nästa säsong då både junglern Broxah och top lane-stjärnan Impact ryktas vara på väg bort, enligt Dexerto.

https://twitter.com/TravisGafford/status/1321207778749263873

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.