Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Historiska summan: 350 miljoner kronor

Fjolårets vinnare OG.Foto: IMAGINECHINA / DING ZHENJIE - IMAGINECHINA/SIPA SIPA USA
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Med tio minuter kvar passerades drömgränsen.

Dota 2-turneringen The International, som ska hållas i Stockholm, nådde 40 miljoner dollar i prissumma.

Det är den största prispotten i e-sporthistorien.

Jätteturneringen The International skulle ha hållits i Globen i Stockholm i augusti, men på grund av den rådande pandemin har den flyttats fram till nästa år.

Fram till 23.00 på fredagskvällen kunde spelare och fans köpa sitt Battle Pass – varifrån en stor del av pengarna går direkt till prispotten för TI. 

Med tio minuters marginal så passerades den gräns som aldrig tidigare nåtts inom e-sporten: 40 miljoner dollar, motsvarande drygt 350 miljoner kronor.

Turneringen slår därmed fjolårets rekordsumma med nästan sex miljoner dollar. Planen är att den tionde upplagan av The International hålls i augusti nästa år. 

En tidig favorit till turneringen är Team Secret som har krossat allt motstånd i Dota 2-scenen under året. I laget finns svenske stjärnan Ludwig ”zai” Wåhlberg, 23.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.