Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Historiska summan: 120 000 000 kronor

James Yang

E-sporten inom mobilspel har exploderat under senaste året.

Nu avslöjas den historiska prissumman för nästa års turneringar i Pubg Mobile: 

120 miljoner kronor.

– Vi har enorma ambitioner, säger James Yang, vd för Pubg Mobile Global Esports.

Att e-sporten har växt så det knakar under de senaste åren är ingen hemlighet. Något som gått mer under radarn är däremot mobilspelens dito, som har exploderat under senaste året.

Pubg är bland toppen av mobilspelen och nu tar spelet nästa steg efter att ha presenterat nästa års serie av turneringar i Pubg Mobile Global Championship (PMGC).

Prissumman för turneringsserien ligger på 14 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt 120 miljoner kronor. Det är den största prissumman någonsin för mobila e-sporten och kan endast mätas av Dota 2-turneringen The International och Fortnite-VM.

Nästa års säsong kommer, precis som årets, att delas in i två delsäsonger som avslutas med Global Championship-finalen. De som vill delta kan registrera sig från den 1 januari.

”Var bara början”

Sju nya regioner får också sin egen Pro League: Västeuropa, CIS, Turkiet, Arabien, Nordamerika, Latinamerika och Brasilien som kommer komplettera de nuvarande serierna i Sydasien och Sydöstasien.

– 2020 har varit ett väldigt speciellt år för oss och vi har expanderat i alla aspekter och fullbordat vårt ekosystem för amatörer till proffs, men det var bara början. Vi har enorma ambitioner för att bli en e-sport i tier 1, säger James Yang, vd för Pubg Mobile Global Esports i ett pressmeddelande.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.