Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Historiska beskedet: Major till Stockholm

Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Det är glädjebeskedet som ingen hade vågat hoppas på.

En major i CS:GO kommer att hållas i Stockholm och Globen för första gången någonsin.

– Målet är att fira spelet i på bästa möjliga sätt, säger Silviu Stroie, vd på PGL.

Det vankas stor e-sportfest i Globen i oktober. För tredje gången någonsin får Sverige en major i Counter-Strike: Global Offensive och det blir första gången som en spelas i Stockholm. Datumen för PGL-majorn är 23 oktober till 7 november.

Planen är att hålla turneringen inför publik på arenan om reglerna kring covid-19 tillåter i höst. De deltagande lagen får tävla om en stor prispott på 16 miljoner kronor.

– Vi har tidlösa minnen från vår tid i Counter-Strike och, ärligt talat, så är vi skyldiga spelet mycket som spelare och företag. Vi anser att communityn förtjänar den bästa produkten som vår franschise någonsin har sett. Målet är att fira spelet på bästa möjliga sätt, säger Silviu Stroie, vd på PGL, i ett pressmeddelande.

”Fantastiskt!”

Majorn kommer bli den första någonsin som sänds i 4K med 60 FPS. Samtidigt utlovas andra nyheter som har att göra med bland annat ”augmented reality” och ny grafik i spelet. 

Efter beskedet så jublar flera av de svenska stjärnorna på sociala medier.

”Nästa major i Sverige, fantastiskt!”, skriver Olof ”Olofmeister” Kajbjer.

”PGL major i Stockholm 2021, nu kör vi”, skriver Adam ”Friberg” Friberg.

Det blir den första CS:GO-majorn som spelas på två år sedan Starladder-majorn i september 2019. Den planerade turneringen i Brasilien ställdes in i december på grund av pandemin.

Det finns ännu ingen information om när biljetter släpps till majorn.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

https://twitter.com/olofmeister/status/1349741731135291395

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.