Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Historisk publik – när G2 tog sig till finalen

Finallagen Funplus Phoenix och G2Foto: Twitch/Riot
G2:s JankosFoto: VíCTOR LERENA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: VíCTOR LERENA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: VíCTOR LERENA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Twitch/Riot

G2 är klart för VM-final efter ett galet drama mot SKT.

Semifinalen nådde dessutom en historisk tittarsiffra inom esporten.

– Det har varit en galen dag, speciellt under det sista gamet när vi var så långt bakom. Jag är bara så lycklig nu, säger danske stjärnan Caps efter segern.

Den hajpade semifinalen mellan europeiska G2 och sydkoreanska SKT blev allt som fansen hade hoppats på. Det var SKT som inledningsvis såg starkast ut i game ett, men danske superstjärnan Caps konstanta splitpushar som Ryze orsakade stora problem för koreanerna.

Till slut så lyckades G2 vinna en stor lagfajt och kunde ta en 1–0-ledning i VM-semifinalen i League of Legends. Men SKT slog tillbaka direkt och tog game två på ett övertygande sätt, mycket tack vare Teddy som imponerade som Yasuo.

SKT såg forsatt starka ut i game tre, men det var G2 som skulle ta en 2–1-ledning och därmed endast vara ett game ifrån VM-finalen. En stor oro byggdes upp kring tidernas bäste, Faker, som underpresterade kraftigt.

Koreanerna visade däremot inga nerver, utan imponerade stort under det tidiga skedet av game fyra – inför ett fullsatt Palacio Vistalegre i spanska Madrid. 

”Vi var väldigt nervösa”

Men ett stort övertag blev mindre och mindre eftersom G2 vann fler och fler lagfajter. Till slut stod G2 som segrare och är därmed klart för den stora VM-finalen i Paris.

– Vi var väldigt nervösa. Att spela mot Faker gör mig alltid nervös, men vi gjorde bara vårt bästa och vann i slutändan, säger Rasmus ”Caps” Winther efter segern i sändningen.

– Jag har varit lite sjuk under veckan, så jag har sagt att om de bär mig den här veckan så bär jag dem nästa. 

Som mest sågs semifinalen av 3 985 787 personer samtidigt, enligt Esports Charts. Då inkluderas inte de kinesiska platformarna eller tv-sändningar. Det är den största tittarsiffran någonsin inom esport.

I finalen ställs G2 mot kinesiska Funplus Phoenix, som sedan tidigare slog ut regerande mästarna Invictus Gaming i den andra semifinalen.

Finalen spelas den 10 november, och vinnarna tar hem 8 miljoner kronor.

https://twitter.com/lolesports/status/1191003581069119489