Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helt nya Fifa-turneringen avgörs på Friends arena

Recension av nya FIFA 20
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Nya Fifa-turneringen Fotbollexpo Open kommer avgöras på Friends arena.

Över 2 000 platser finns för både proffs och amatörer att testa lyckan.

– Att vi får bjuda in e-sportarna till vår nationalarena för finalspelen gör att vi knyter ihop fotbollen med e-fotbollen på ett mäktigt sätt, säger Fotbollexpos vd Christer Haglund.

Nu inleds en helt ny Fifa-turnering i Sverige: Fotbollexpo Open. Över 2 000 startplatser finns för spelare, som kommer att drabba samman med start den 10 november i en utslagsserie. 

Till slut kommer 32 spelare återstå och få göra upp om titeln på nationalarenan Friends arena den 2 februari.

Spelet som gäller är nya Fifa 20.

– Fotbollexpo Open är öppen för alla. Professionella spelare som aspirerande proffs. Vi har ingen åldersgräns och både tjejer och killar kan delta, säger Daniel Aicardi på arrangören Inferno Online i ett pressmeddelande.

”Förväntar oss en folkfest”

Han fortsätter:

– Med tanke på att vi har över 2 000 startplatser och att varje utslagsserie har en prispott på 5 000 kronor, och finalen en prispott på 20 000 så gör det Fotbollexpo Open till den största öppna e-fotbollscupen i Sverige just nu. Och vi förväntar oss en folkfest

Fotbollexpo är Sveriges första renodlade fotbollsfestival och tvådagarsfestivalen kommer innehålla en rad olika fotbollsupplevelser. Där ingår alltså e-sportturneringen.

Anmälan är öppen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.