Hela laget släpps efter stora interna problemen

Foto: Twitch
Foto: Twitch
Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN

Vancouver Titans tog sig hela vägen till finalen i Overwatch League.

Nu har hela laget släppts – efter problem med ledningen.

Enligt ESPN så hopade sig problemen efter coronavirusets utbrott.

Efter fjolårets grundserie i Overwatch League så stod Vancouver Titans som serieetta. Laget skulle också ta sig hela vägen till den stora finalen, men föll där mot San Francisco Shock.

Nu meddelar organisationen att hela silverlaget har släppts. Enligt ESPN så kommer i stället contenders-laget Second Winds uppställning värvas in för att representera laget i ligan. Det gäller samtliga i laget som är över 18 år, meden resterande tre inte kommer att värvas.

Chockbeskedet grundar sig i stora problem mellan laget och ledningen sedan coronavirusets utbrott, enligt sajten. Efter epidemins början så ville laget få tillstånd att flytta till hemlandet Sydkorea, vilket också beviljades.

Tekniska problem

Ägandegruppen Aquilini Entertainment, som också äger NHL-laget Vancouver Canucks, meddelade däremot spelarna att de inte kunde ordna ett hus till spelarna i Sydkorea för att träna i. I stället krävdes att de skulle träna och tävla hemifrån.

Väl i Sydkorea så drabbades flera av spelarna av problem med tekniska problem och började bojkotta träningar för att sedan antyda att de inte kommer tävla för Titans i ligan. Det utreddes också av Overwatch League som gjorde flera schemaförändringar för att lösa problemen.

Tanken var i stället att de skulle få tävla i den asiatiska ligan, men det medförde problem.

– Tidsskillnaden gjorde det svårt för ledningen och fansen hemma att följa laget och de tekniska problemen för spelarna som satt hemma försvårade situationen ännu mer, säger Aquilani Entertainments e-sportdirektör Tim Holloway till ESPN.

Största stjärnan lämnade spelet

Det ledde till beslutet att laget skulle börja tävla i Nordamerika igen, men på grund av problemen blev lösningen att släppa hela laget. Laget står just nu på två segrar och två förluster.

Overwatch League drabbades även nyligen av ett stort avbräck då ligans största stjärna, amerikanen Jay ”sinatraa” Won, meddelade att han valt att lämna spelet för att hänge sig åt kommande spelet Valorant.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.