Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda kritiken: ”Är verkligen ett skämt”

Highlights: Se alla bästa playsen från ESL One Cologne
Janko ”yNk” Paunovic.Foto: DBLTAP
Avstängde Slaava ”Twista” Räsänen.Foto: Ence TV

Jätteskandalen har skakat om Counter-Strike-scenen.

37 tränare har stängts av efter fusket – men flera får trots det arbeta vidare i sina organisationer. Något som nu kritiseras hårt.

”De är verkligen ett skämt”, skriver Faze-tränaren yNk på Twitter.

Den stora tränarskandalen har inte undgått någon inom CS:GO. Hittills har 37 tränare stängts av för att ha använt en bugg i spelet som tillåtit dem att se sina motståndares positioner. Däribland de svenska stjärntränarna Robert ”RobbaN” Dahlström och Faruk ”pita” Pita som har tränat Ninjas in Pyjamas och Faze Clan.

Nu får flera av organisationerna, vars tränare stängts av, hård kritik för hanteringen av situationen. Däribland finländska Ence som valde att flytta sin tränare Slaava ”Twista” Räsänen till en roll som analytiker efter avstängningen.

Det gör nuvarande Faze Clan-tränaren Janko ”yNk” Paunovic rasande.

”Vissa organisationer är verkligen ett skämt, deras coacher finns skyldiga till att använda buggen flera gånger med klart uppsåt att få fördelar och de flyttar dem bara till en ”analytiker”-position? Seriöst?”, skriver han på Twitter.

”Lortat ner vårt yrke”

Han skriver vidare att han tror på att ge människor en andra chans, men att tränarna borde avtjäna sina straff innan de fortsätter arbeta inom organisationerna.

yNk pekar specifikt på Ence och även danska Heroic, vars avstängde tränare Nicolai ”Hunden” Petersen även han har fått en analytisk roll.

”De har lortat ner hela vår scen och vårt yrke, hur kan dessa organisationer låta dem vara en del av laget?”

Han får medhåll av många profiler, däribland turkiske Sangal-spelaren Engin ”Maj3r” Küpeli som menar att lagen sätter ett dåligt exempel då allt snart kommer vara glömt och tränarna får tillbaka sina platser efter avstängningarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.