Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda anklagelser mot miljardären: ”Diktator”

Se premiärprogrammet av SportExpressen E-sport med HeatoN
Ming-Liang Tan, vd.Foto: Razer
Foto: Razer

Razers vd Ming-Liang Tan anklagas för att styra företaget som ett skräckvälde. 

Flera före detta anställa vittnar om bland annat hot och hån.

– Han var utan tvekan en diktator.

Inom gaming så är Razer ett jättenamn, där flera av de största e-sportstjärnorna använder datortillbehörtillverkarens möss och tangentbord. 

Nu framkommer uppgifter från 14 före detta anställda på det amerikanska företaget om att vd:n Ming-Liang Tan har satt skräck i de anställda under flera år, enligt Kotaku.

– Hans chefsstil var att styra genom rädsla, han var utan tvekan en diktator, säger en tidigare anställd.

Bland annat ska miljardären ha hotat med att slå en anställd i ansiktet samt kastat föremål i riktning mot personer. Dessutom har förolämpningar, utskällningar och hot varit vanligt förekommande.

”Ska skicka dödarrobotar”

Ming-Liang Tan, vars förmögenhet beräknas till 15 miljarder kronor, spelar ner anklagelserna.

– Om en produkt inte når upp till min standard så kan jag uttrycka missnöje, bland annat genom att höja rösten. Det har hänt att jag kastat föremål på väggen eller golvet, erkänner han.

– Jag har sagt saker som ”få mig inte att slå dig i ansiktet” och ”jag kommer skicka mina dödarrobotar på dig”, men det har bara varit på skämt.

Han menar också att han aldrig har hört några klagomål från varken anställda eller HR-avdelningen.

Ingen övertidsersättning

Enligt vittnesmålen så har anställda också tvingats att jobba så mycket som 100 timmar på en vecka inför stora lanseringar, utan att få ut övertidsersättning. Razer menar däremot att ingen har ”förväntats” att arbeta så långa veckor.

Kotaku har däremot även pratat med flera anställda som upplevt sin tid på företaget som positiv med bland annat stora bonusar när Razer börsnoterades.

För vissa andra, som upplevde det som en usel arbetsmiljö, var bonusarna den enda anledningen till att stanna på företaget.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.