Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är nästa champion till League of Legends

Förra årets VM-final i League of Legends.
Foto: Hugo Hu/Riot Games / Hugo Hu/Riot Games
Foto: Zhang Lintao/Riot Games
Foto: David Lee/Riot Games /
Viego, ”The Ruined King”, blir nästa champion i League of Legends.
Foto: Riot Games
TFT får nya ”Little Legends”.
Foto: Riot Games
...som blir del av det nya delsetet 4,5.
Foto: Riot Games
1 / 7

Riot Games höll i en stor livesändning inför den nya säsongen på fredagen.

Flera stora nyheter är på väg.

Bland annat en ny champion, Viego, samt över 140 skins som kommer släppas under året.

Under fredagen höll Riot Games en stor livestream på Twitch och Facebook där en drös nyheter till spel som League of Legends och Teamfight Tactics offentliggjordes.

Bland annat: en ny champion är snart tillgänglig i spelet. Det rör sig om ett bekant ansikte för många, nämligen ”The Ruined King” från den kommande tv-serien som utspelar sig i League of Legends-världen. Hans riktiga namn är Viego och han är tänkt som en ny jungler i spelet som blir spelbar senare i januari.

Samtidigt meddelas planer på att släppa över 140 skins under året till champions som Fiddlesticks, Tahm Kench, Corki, Camille, Galio, Lulu, Nautilus, Wukong, Nunu, Sejuani, Rumble, Yuumi och Twitch.

Spelare får också möjligheten att rösta på skins som de vill se i spelet.

Även nyheter kring spelutvecklarens senaste spel har släppts. Till mobil- och konsolversionen av League of Legends, ”Wild Rift”, meddelar Riot att ranked kommer släppas under veckan och två nya champions kommer släppas varje månad.

”Skapar en fantastisk sport”

Dessutom satsar Riot Games stort på e-sport kring det nya spelet med start i sydöstra Asien där flera turneringar kommer hållas den närmaste tiden.

– Precis som med League till pc så är Wild Rift väldigt tävlingsinriktat, med djup, komplexitet och högrisktagande som skapar en fantastisk sport, säger John Needham, chef för global e-sport på Riot Games, under livesändningen.

Vad gäller det virtuella kortspelet Legends of Runeterra så meddelar Riot bland annat att Aphelios är på väg till spelet i februari. Samtidigt finns stora planer på att släppa nya regioner till spelet där nästa blir Shurima. 

Nyheter till TFT

Auto-chess-spelet Teamfight Tactics får också flera stora nyheter inför nästa setversion – 4,5 – som snart är här. Många nya champions och traits kommer till spelet samtidigt som flera champions från dess tidigare sett försvinner. Till det kommer ett nytt battlepass samt den stora turneringen ”The Fates Championship”. De regionala kvalen spelas redan nu.

Senare under våren släpps set fem av TFT som kommer vara ett ”slag mellan ondska och godhet”. Även en nytt, snabbare, spelsätt släpps för de som inte vill spendera längre än 20 minuter på en match.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.